Belföld

Profi módon babrálták meg a zárat a betörők a letelepedési kötvényes cégnél

A betörő vagy betörők a belső udvaron lévő ajtót babrálták meg a Hajós utcában még áprilisban, – vélhetően április 7-ről 8-ra virradóra – hogy bejussanak az Arton Capital irodájába. A 24.hu úgy tudja, a tettesek profi módon nyúltak a zárhoz.

A rendőrség külön nyomozócsoportot állított fel, hogy felgöngyölítsék az ügyet, információink szerint a város összes kulcsmásolóját végigjárták, hátha ott akadnak értékelhető nyomra.

Elemezték a környék térfigyelő kameráinak felvételeit, de eddig nem láttak gyanús alakot, nem tűnt fel a videókon sem a széf, sem a lopott szerver, amelyen megtalálható a letelepedési kötvény eladások teljes dokumentációja.

Az RTL Híradó számolt be arról kedden, hogy értesüléseik szerint – a meglovasított szerver mellett – 1,9 millió eurónak, majdnem 600 millió forintnak kelt lába, ebből egymillió egy széfben volt, a többit viszont egy lezáratlan fiókból emelték ki. A rendőrség akkor csak annyit árult el, hogy valóban nyomoznak lopás gyanúja miatt. A cég dolgozói kamerán kívül mondták el, hogy tart a nyomozás, amiről a rendőrök nekik sem mondanak szinte semmit. A dolgozók még azt sem tudják, pontosan mi volt a széfben, amit a betörők elvittek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik