Belföld

Kiderült, kiket engednének ki hamar a szülészetről

Rendkívül szigorú feltételekhez kötnék, mely esetekben mehet haza 24 órával a szülés után az anya és az újszülött a kórházból – mondta a Jahn Ferenc kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának vezető főorvosa hétfőn az M1-en.

Csákány György elmondta, nem lehetne például hazaengedni az első gyermekét világra hozó nőt, a császármetszéssel szülőket, valamint azokat, akiknél komplikáció lépett fel szülés közben. Hozzátette, az eddig megszokott három nap benntartózkodásra a finanszírozás miatt volt szükség, nem szakmai szempontok miatt. Aki megfelel az előírásoknak és haza akar menni, az mehet, aki viszont maradni szeretne, annak nem kell mennie – jelentette ki Csákány György.

A szülés nem betegség - anyákat kérdeztünk, milyen külföldön szülni
Nyugaton sem az a bevett gyakorlat, hogy egy nap után otthagyják a kórházi szülőszobát az anyukák. Nem véletlenül. Szakembereket és külföldi tapasztalatokkal rendelkező anyákat kérdeztünk.

Az MTI arról nem írt, vajon kérdezték-e a nagy botrányt kiváltó ápolóelvándorlásról az IKEA-ba, amint felkerül a közmédia oldalára a felvétel, rákukkantunk, volt-e szó ilyesmiről.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik