Belföld

Beismerő vallomást tett a pécsi fekete angyal

Igazságügyi szakértő fogja vizsgálni, hogy a pécsi ápolónő beszámítható-e.

Részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett az ápolónő, aki a gyanú szerint tudatmódosító szerrel „mérgezte” kollégáit, de indítékára még nem adott magyarázatot – mondta a Magyar Nemzetnek a kirendelt védő. Egerszegi Zoltán a lapnak azt mondta, a harmincas évei elején járó nő régóta dolgozik az egészségügyben, ezért vizsgálják, történhetett-e korábban is hasonló eset, nem zárható ki ugyanis, hogy korábban más kórházban is kevert valamit a kollégái kávéjába.

A védő szerint az egyértelműen kizárható, hogy most, a PTE KK neurorehabilitációs osztályán a kollégáin kívül mások is kaptak a nő „koktéljából”. (Korábban a Blikk írt arról, hogy esetleg betegek is ihattak a kávéból.) Az még nem derült ki, hogy a gyanúsított beszámítható volt-e, de Egerszegi Zoltán szerint a későbbiekben ezt is vizsgálni fogja a kirendelt igazságügyi orvos szakértő.

Az ügyvéd arról nem akart semmit mondani, hogy az ápolónő honnan vehette az italokba kevert szereket, de azt határozottan cáfolta, hogy kollégái életveszélyben lettek volna. Ezt bizonyítja az is, hogy súlyos testi sértés miatt nyomoz a rendőrség – tette hozzá. A nő szabadlábon védekezhet lakhelyelhagyási tilalom mellett. Az ítélet nem jogerős, az ügyész előzetes letartóztatásáért fellebbezett. A fellebbezés elbírálása két héten belül várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik