Belföld

A betegeket is mérgezhette a pécsi ápoló

A rendőrség súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz.

A pécsi kórházban a nővérek adtak kávét a betegeknek, ha beszálltak a költségekbe. A Blikknek ezt saját tapasztalatai alapján egy névtelenséget kérő páciens mondta el, miután kiderült egy ápolónő megpróbálta megmérgezni kollégáit, mérgező hatású anyagot tett munkatársai kávéjába, teájába. A lap megkérdezte, kaphattak-e ilyen kávéból a betegek, de a kórház lapzártáig nem válaszolt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csak annyit közölt, hogy súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoznak. Kamarás Péter ügyvéd szerint ez a bűncselekmény alapesetben 3 év  szabadságvesztéssel büntethető, ha pedig aljas indokból követik el, akár 5 év is lehet a kiszabott büntetés és ahány ember kapott “mérgező” kávét, annyi rendbeli az ügy.

Mint arról beszámoltunk, a nővér a pécsi kórház neurorehabilitációs osztályán kollégái teájába, kávéjába csempészte a tudatmódosító anyagot. Néhányan rosszul lettek, vizsgálat indult a Klinikai Központ elnöke feljelentést tett. Az ügyészség a bizonyítékok eltüntetése, a tanúk befolyásolása, a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a meggyanúsított pécsi nővér előzetes letartóztatását. A bíróság megalapozottnak találta a gyanút, de elegendőnek ítélte a lakhelyelhagyási tilalmat. Az ügyészség fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik