Belföld
m7-es-autopalya(960x640)(3).jpg (Array)

Lesz még végig háromsávos M7-es

24.hu
24.hu

2017. 06. 19. 17:47

Ha a dugókat nem is pusztítaná el, hatalmas csapást jelentene a nyári torlódásokra a Balatonvilágosig történő bővítés. Elkezdődött tehát a tervezése.
Korábban a témában:

Megkezdődhet az M7-es autópálya háromsávossá bővítésének tervezése: a tervezési feladatokat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzésén 1,981 milliárd forintért az UNITEF-83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. vezette konzorcium nyerte – az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A nyertes konzorcium tagja a RODEN Kft. és az UTIBER Kft.

A nyertes konzorcium feladata az M7-es Balatonvilágos és Budapest közötti szakaszának 2×3 sávossá bővítése tervezési feladatainak elkészítése, megvalósíthatósági tanulmány készítése, környezeti hatástanulmány és engedélyezési tervdokumentációinak elkészítése, a környezetvédelmi engedély és az építési engedély megszerzése.

A közbeszerzés tartalmazza még az autópálya jobb pályájának háromsávossá szélesítésére vonatkozóan az M0 autóút és 710-es főút – leendő M8-as csatlakozás – csomópontok közötti szakaszra és az autópálya bal pályájának háromsávossá szélesítése Székesfehérvár és a 710-es főút közötti szakaszra vonatkozó tervezését.

A bővítés hossza a jobb pályán kb. 72 kilométer, a bal pályán 25 kilométer, mivel az M7-es bal pályája Székesfehérvártól Budapestig már háromsávos. A szerződést május 24-én kötötték meg.

(MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.