Belföld

Milliós napidíjakat osztogattak a végrehajtói kamarában

Három gyanúsítottja van annak a Budapesti Nyomozó Ügyészség által folytatott bűntetőeljárásnak, amely két éve kezdődött a Magyar Bírósági Végrehajtó Karnál – írja a Magyar Nemzet. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt folyik eljárás, miután az Igazságügyi Minisztérium a szervezet átfogó jogi, pénzügyi és informatikai átvilágítása után a hatóságokhoz fordult.

A jelentés szerint milliókat vettek ki a pénztárból külföldi utak napidíjaként elszámolva és több vezető éves fizetése is meghaladta a 10 millió forintot és ez a kifizetés valószínűleg szabálytalan volt. A a tiszteletdíjak kifizetését a testület választmányának kellett volna jóváhagynia, ám a vezetők esetében nincsenek hivatalosan aláírt vagy elfogadott kimutatások.

Krejniker Miklós, aki 20 éven keresztül elnöke volt a kamarának, 2010 és 2015 között több mint 70 millió forintot kapott fizetésként, és a külföldi utakra összesen 6 millió forint napidíjat kapott. A korábbi alelnök, Császti Ferenc 45 milliót keresett, külföldi utazásra pedig 7 millió forint jutott neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik