Belföld
AppleMark

Polt: sikkasztással, hűtlen kezeléssel vádolják a Paks-miniszter vendégét

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 06. 15. 15:32

A "megnevezett személlyel" szemben a bírósági eljárás folyamatban van - írta Polt Péter.

Szél Bernadett nem adja fel, kitartóan próbálja megtudni, mit keresett Kocsis István a parlamenti szakértők páholyában Süli János beiktatásakor. Az LMP társelnöke szerint ez már önmagában is botrány, amire az Országgyűlésben a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter azt felelte, hogy ő  maga hívta meg, szakmai előélete miatt. Szél Bernadettet azonban ennél jobban érdekelte a múltból, hogy

Milyen stádiumban vannak a Kocsis István elleni büntetőeljárások? 

Meg is kérdezte, Polt Pétertől, hol tartanak ezek. Mint írta, a 2010-es kormányváltást követő úgynevezett elszámoltatási ügyek között több is kapcsolódott a Magyar Villamos Művek és a BKV volt vezérigazgatójához.

Egyebek mellett büntetőeljárás indult ellene a BKV vezérigazgatójaként aláírt egyes megbízási szerződések miatt, illetve bűnszervezetben elkövetett sikkasztás és hűtlen kezelés miatt a Fővárosi Főügyészség is vádat emelt a Magyar Villamos Művek volt vezérigazgatója ellen.

Az ellenzéki politikus szerint Kocsis paksi bővítésben betöltött szerepe miatt közérdeklődésre
tarthat számot a közvagyon felhasználásával kapcsolatos büntetőeljárások eredménye.

A legfőbb ügyész válaszában megerősítette Szél Bernadettnek, hogy a kérdésében “megnevezett személlyel” szemben a Fővárosi Főügyészség három esetben emelt vádat sikkasztás, illetve hűtlen kezelés bűntette miatt. Az ügyek egyesítését követően az elsőfokú – részben megismételt – bírósági eljárás a Kaposvári Törvényszék előtt van folyamatban. 

Nem jogerősen a törvényszék felmentette Kocsis Istvánt a hűtlen kezelés és sikkasztás vádja alól, de az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.