Belföld

Renner Erika: Egyelőre a sokk hatása alatt vagyok

“Ma úgy jöttem harmadszorra, hogy ítéletre jövök, most nem sikerült, úgyhogy egyelőre a sokk hatása alatt vagyok”- mondta a 24.hu újságírójának Renner Erika, miután a Kúria ügy döntött, új másodfokú eljárást kell lefolytatni a lúgos támadás ügyében. A nő hozzátette: egyelőre még nem tudja értelmezni, hogy mi történt.

Az áldozat ügyvédje is  nyilatkozott, miután elhangzott a tanácselnök indokolása. Gál András azt mondta,

a másodfokú  bíróságon, amikor majd újra odakerülünk, akkor azokkal a bizonyítási eszközökkel, amiket a Kúria indítványozott, még pontosabb tényállást lehet megállapítani és ugyanazt az az eredményt lehet hozni, amit egyszer már hozott.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Renner Erika jogi képviselője részben egyetért azzal, amit a Kúria megállapított. “Vannak ugyanis el nem végzett nyomozati cselekmények, a Kúria  szerint ezeket el kell végezni, azokkal kell kiegészíteni a tényállást” – fűzte hozzá.

Eldőlt: visszadobták másodfokra a lúgos támadással vádolt orvos ügyét
A Kúria kimondhatta volna a végső szót, de nem tette.

A védelem elégedett a döntéssel. A vádlott ügyvédje, Szekér Gyula azt mondta, Kúria ezzel az ő indítványuknak tett eleget.

Szóba került az a levél, amelyet múlt héten “húztak elő” a Kúrián. Akkor nem derült ki, hogy mi áll benne, de később Renner Erika ügyvédje azt mondta, lényegben az áldozat társára próbálja terelni a gyanút. Erről itt olvashat bővebben.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint utólag is jó ötletnek tartja-e a védelem a levél beterjesztését, Szekér Gyula azt mondta:

 nem ötlet volt, én kaptam egy levelet, amelyet köteles voltam beterjeszteni a bírósághoz.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik