Belföld

Reagáltak a civil szervezetek: a törvény felesleges, megbélyegző és káros

Idáig 184 civil szervezet írta alá a kormány által kedden elfogadott, civileket ellehetetlenítő törvényt elítélő nyilatkozatot.

Mint írják, a Civilizáció kampányban együttműködő civil szervezetek sokasága fenntartja: ez a törvény felesleges, megbélyegző és káros.

  1. Felesleges, mert a civilek már most is átláthatóan működnek, támogatóikról pontos képet adnak az éves beszámolóikban, tevékenységük a nyilvánosság előtt zajlik.
  2. Megbélyegző, mert azt sugallja, hogy a magyar társadalomért dolgozó, nemzetközi forrásokat munkájukkal elnyerő szervezetek veszélyt jelenthetnek az országra.
  3. És káros, mert aláássa a társadalmi bizalmat és megkérdőjelezi a demokratikus véleménynyilvánítás lehetőségét.
Kósa Lajos: Ez nem megbélyegzés
A Fidesz frakcióvezetője a civil törvényről és az uniós kvótadöntésről beszélt sajtótájékoztatóján.

Az állásfoglalásban leírják, évente több millió embernek segítenek.

Hajléktalanokat látunk el, ingyenes jogsegélyt biztosítunk az állampolgároknak, szociális ellátást nyújtunk, hátrányos helyzetű gyerekeket és időseket oktatunk és támogatunk, óvjuk mindannyiunk környezetét

– fogalmaztak.

Megítélésük szerint az új jogszabály ellentétes Magyarország Alaptörvényével és több, hazánk által is aláírt nemzetközi szerződéssel, ugyanis korlátozza az egyesülési és véleményszabadság mindenkit megillető jogát.

Ezért élve a rendelkezésünkre álló törvényes lehetőségekkel, minden hazai és nemzetközi fórumon folytatjuk a tiltakozást ellene. Eközben maradunk, és végezzük tovább közös munkánkat, mert nem hagyhatjuk cserben a magyar társadalmat, nem hagyhatjuk cserben azokat az embereket, akiknek szüksége van a segítségünkre.

Megmutatták Orbánnak, kiket nyírnak ki
Szabó Tímea mindent megtett annak érdekében, hogy a miniszterelnök tisztában legyen cselekedetei következményeivel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik