Belföld
Budapest, 2017. április 12.
Nagyméretû szívet formálnak a civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslat ellen szervezett civil tüntetés résztvevõi a fõvárosi Hõsök terén 2017. április 12-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Reagáltak a civil szervezetek: a törvény felesleges, megbélyegző és káros

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 06. 13. 15:43

Idáig 184 civil szervezet írta alá a kormány által kedden elfogadott, civileket ellehetetlenítő törvényt elítélő nyilatkozatot.

Mint írják, a Civilizáció kampányban együttműködő civil szervezetek sokasága fenntartja: ez a törvény felesleges, megbélyegző és káros.

  1. Felesleges, mert a civilek már most is átláthatóan működnek, támogatóikról pontos képet adnak az éves beszámolóikban, tevékenységük a nyilvánosság előtt zajlik.
  2. Megbélyegző, mert azt sugallja, hogy a magyar társadalomért dolgozó, nemzetközi forrásokat munkájukkal elnyerő szervezetek veszélyt jelenthetnek az országra.
  3. És káros, mert aláássa a társadalmi bizalmat és megkérdőjelezi a demokratikus véleménynyilvánítás lehetőségét.
Budapest, 2017. május 17.
Kósa Lajos, az Fidesz frakcióvezetõje a 2018-as költségvetésrõl szóló törvényjavaslat általános vitáján, az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. május 17-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Kósa Lajos: Ez nem megbélyegzés
A Fidesz frakcióvezetője a civil törvényről és az uniós kvótadöntésről beszélt sajtótájékoztatóján.

Az állásfoglalásban leírják, évente több millió embernek segítenek.

Hajléktalanokat látunk el, ingyenes jogsegélyt biztosítunk az állampolgároknak, szociális ellátást nyújtunk, hátrányos helyzetű gyerekeket és időseket oktatunk és támogatunk, óvjuk mindannyiunk környezetét

– fogalmaztak.

Megítélésük szerint az új jogszabály ellentétes Magyarország Alaptörvényével és több, hazánk által is aláírt nemzetközi szerződéssel, ugyanis korlátozza az egyesülési és véleményszabadság mindenkit megillető jogát.

Ezért élve a rendelkezésünkre álló törvényes lehetőségekkel, minden hazai és nemzetközi fórumon folytatjuk a tiltakozást ellene. Eközben maradunk, és végezzük tovább közös munkánkat, mert nem hagyhatjuk cserben a magyar társadalmat, nem hagyhatjuk cserben azokat az embereket, akiknek szüksége van a segítségünkre.

Budapest, 2017. június 13.
Középen Szabó Tímea független képviselõ mutatja a Norvég Alap által támogatott civil projektekrõl összeállított listáját, amikor a képviselõk szavaznak a külföldrõl támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényrõl az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. június 13-án.
MTI Fotó: Kovács Attila
Megmutatták Orbánnak, kiket nyírnak ki
Szabó Tímea mindent megtett annak érdekében, hogy a miniszterelnök tisztában legyen cselekedetei következményeivel.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.