Belföld
Budapest, 2017. május 17.
Kósa Lajos, az Fidesz frakcióvezetõje a 2018-as költségvetésrõl szóló törvényjavaslat általános vitáján, az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. május 17-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kósa Lajos: Ez nem megbélyegzés

24.hu
24.hu

2017. 06. 13. 15:26

Senki nem vonhatja ki magát a magyar törvények alól - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján a külföldről támogatott szervezetek átláthatósága érdekében hozott, a parlamentben kedden elfogadott törvényről szólva, miután a Társaság a Szabadságjogokért a jogszabály bojkottját ígérte.
Korábban a témában:

Kósa Lajos kifejtette, hogy a törvényjavaslat – a Velencei Bizottság javaslata nyomán – több ponton is változott:

  • 500 ezer forint alatti támogatási összegnél nem kell feltüntetni a támogató személyét;
  • három helyett két adóév után kikerülhetnek a külföldről támogatott szervezetek köréből azok, amelyek nem érik el a törvényi támogatási szintet;
  • az adatszolgáltatási kötelezettségüket nem teljesítőket pedig csak arányosan, lépcsőzetesen lehet szankcionálni.

Összességében üdvözlendőnek nevezte, hogy a Velencei Bizottság a szabályozási céllal egyetértett.

A frakcióvezető kiállt amellett is, hogy a külföldről támogatott szervezeteknek fel kell tüntetniük az általuk kiadott sajtótermékekben és egyéb kiadványokban is, hogy ilyen szervezetnek minősülnek.

Ez nem megbélyegzés

– mondta Kósa Lajos.

Budapest, 2017. június 13.
Középen Szabó Tímea független képviselõ mutatja a Norvég Alap által támogatott civil projektekrõl összeállított listáját, amikor a képviselõk szavaznak a külföldrõl támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényrõl az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. június 13-án.
MTI Fotó: Kovács Attila
Megmutatták Orbánnak, kiket nyírnak ki
Szabó Tímea mindent megtett annak érdekében, hogy a miniszterelnök tisztában legyen cselekedetei következményeivel.

Kvótadöntés: semmi extra

A fideszes politikus az uniós kvótadöntést végrehajthatatlannak nevezte és hangsúlyozta, azt nem is hajtotta végre egyetlen európai uniós tagállam sem.

Magyarország legalább arccal meri vállalni a véleményét

– fogalmazott.

Kósa Lajost azzal kapcsolatban kérdezték, hogy kötelezettségszegési eljárásra számíthatnak a bevándorlók elosztását elutasító tagállamok.

Ezzel kapcsolatban elmondta, a kötelezettségszegési eljárás egy bevett intézmény, évente több száz fut belőle az Európai Unióban, Magyarország pedig az EU-s átlagba simul bele az ellene folyó eljárás mennyiségével.

Az eljárás ugyanaz lesz, mint máskor: vita kezdődik, a kötelezettségszegési eljárás minden egyes fórumát megjárva pedig a végén, ha odáig jut az ügy, az Európai Bíróság döntést hoz – fejtette ki a frakcióvezető.

Az első kvótadöntés miatt már jelenleg is van egy keresete Magyarországnak és Szlovákiának – amelyhez a lengyelek csatlakoztak – az Európai Bíróság előtt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.