Belföld

Baleset a 74-esen – Elszabadult méhek csípték össze a tűzoltókat

Tuzolto(960x640).jpg (Array)
Tuzolto(960x640).jpg (Array)

Teljes útzárat rendeltek el a rendőrök kedd délelőtt a 74-es számú főúton, Vasvár és Pácsony között. A megyei rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, egy kocsi és egy teherautó ütközött össze a 69-es kilométerszelvényénél.

A112press.hu

azt írja, a karambolban egy kavicsot szállító teherautó és egy e kaptárokat szállító utánfutós kocsi érintett. Mindkét jármű árokba hajtott, az utat törmelék borítja, a levegőben méhek repkednek. Összesen 27 méhcsalád szabadult el az ütközés után.

 A lap úgy tudja,

a méhek több tűzoltót is megcsíptek, egyiküket a szeménél.A helyszínre már méhész is érkezett és kaptárokat helyezett el a baleseti helyszínen, de a környéken még sok a méh. A MAN szerelőit is kihívták, de egyelőre nem álltak neki a kerékcserének a méhek miatt.

A tűzoltók a tervek szerint vízfüggönnyel tartják majd távol a méheket a szerelőktől, ha nem sikerül befogni a királynőt.

A rendőrök a Vasvár felől érkezőket Oszkó, míg a Zalaegerszeg felől közlekedőket Pácsony irányába terelik.

Májusban egy haláleset helyszínét volt lehetetlen megközelíteni. Egy méhész összeveszett az apjával egy szakmai kérdésben, és dühében autóba ült majd elindult, eközben azonban elgázolta az idős embert. Ekkor szabadultak el a méhek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik