Belföld

Szakmai vita után gázolta halálra apját a marcali méhész

Szakmai vitája volt apjával, emiatt ideges lett, és véletlenül elgázolta szülőjét – ezt állítja az a marcali méhész, akit május közepén vettek őrizetbe a rendőrök. A gyanúsított állítja, nem látta, hogy apja a kocsi mögött áll. Halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt indult eljárás ellene, vagyis a rendőrség szerint sem szándékosan ütötte el az áldozatot, viszont felelnie kell segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt is,

mert bár észrevette, hogy elütötte apját, ki is szállt a kisteherautóból, nem hívott segítséget, egyszerűen elsétált a helyszínről. Volt nála telefon, de azt mondta, nem tudta sem a mentők, sem a központi segélyhívó számát, az pedig nem jutott eszébe, hogy ismerősöknek szóljon. Jártában egy közeli műhely dolgozójának odavetette, hogy “elütöttem apámat a trágyatelepen”, de ezután továbbment.

A rendőröket az alkalmazott hívta ki – írja a Zsaru magazin. Az egyenruhások azonban egy ideig nem tudtak dolgozni, mert a kertet ellepték a kiszabadult méhek. Kézi füstölőket, méhész-védőfelszerelést, hálós kalapokat, kesztyűket szereztek, hogy meg tudják közelíteni a helyszínt.

Az eddigi adatok szerint az érintettek a tragikus baleset reggelén együtt dolgoztak, mindketten a saját méhcsaládjaikkal foglalkoztak. Az idős ember leszidta fiát, mert szerinte nem figyel, amikor visszatolja a kaptárból kihúzott fiókokat, és ezzel összenyomja, pusztítja a méheket. Veszekedtek, a 49 éves férfi ezután beült a kisteherautóba, és nagy gázzal elindult. Azt állítja, három mázsa méz volt a furgonban, arra figyelt, ezért nem vette észre apját, akit így nekiszorított egy másik kocsinak.

A férfi a bűncselekmény után és az őrizete alatt is furcsán viselkedett. Később azt mondta, hogy orvosi előírásra ötféle nyugtatót szed. Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik