Belföld

Úgy fest, nem ússzák meg Fülöp kínzói

Az elmúlt évek egyik legmegrázóbb állatkínzási ügyére derült fény néhány hónapja. Fülöp egy nagycserkeszi ház udvarán tengődött egy rövid láncon, étlen-szomjan, szörnyű kínok között. Olyan borzalmas állapotban volt, amikor rátaláltak, hogy az erről készült riportban kikockázott képeket lehetett csak látni róla. Két hónapig küzdöttek érte kitartóan Nyíregyházán, rengetegen szorítottak a gyógyulásáért, számos adomány érkezett a kezeléseire.

A törődés és a szakszerű ellátás ellenére azonban Fülöp a múlt héten elpusztult.

Állatbarát Alapítvány/Facebook

Ezután egy poszt kezdett terjedni a Facebookon, melyben – azon túl, hogy leírták az állat történetét – szerepelt az egyik gazdájának neve és fotója is. A bejegyzést több mint ezerháromszázan megosztották és több száz hozzászólás érkezett, amelyekben a kutyatartók felelősségre vonását követelték.
Amikor rátaláltak a csontsovány, ödéma miatt hatalmasra duzzadt fejű német juhász keverékre, annyit lehetett csak tudni, hogy a rendőrség állatkínzás bűntette miatt indított nyomozást. Hétfőn érdeklődtünk annak kapcsán, hol tart az ügy, van-e, vannak-e gyanúsítottak.

A Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre arról tájékoztatott, hogy

 állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást, és két embert – egy nagycserkeszi házaspárt – gyanúsítanak. A nyomozás határideje egyébként éppen június 13.

És nem is fog tovább tartani, a rendőrség  lezárja az ügyet, az iratokat pedig a napokban meg is küldik az illetékes ügyészségnek. A pár tehát vádemelésre számíthat rövid időn belül.

Ahogy arról beszámoltunk, egy fiatal május végén letöltendő börtönbüntetést kapott állatkínzásért. A Pápa környékén élő 20 éves fiút két év börtönt kapott jogerősen, mert bántalmazta a kutyáját, egész pontosan megvágta a nyakát, mert zavarta az ugatása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik