Belföld

Ő most nem ússza meg: leültetik két évre a fiatal állatkínzót

Két év börtönre ítéltek egy fiatalt Pápán, méghozzá jogerősen, mert bántalmazta a kutyáját, egész pontosan megvágta a nyakát, mert zavarta az ugatása. Ő most

két év végrehajtandó börtönt kapott állatkínzásért a Pápai Járásbíróságtól.A Pápa környékén élő 22 éves fiatalt gyorsított eljárásban vonták felelősségre. A vád szerint csaknem három hónapig tartotta láncra kötve az egyéves keverék kutyát. Április 29-én este egy barátjával ivott otthon, amikor a házőrző ugatni kezdett, mert feltekeredett a lánca. A részeg fiatal idegesen közelített hozzá, ezért az állat támadni kezdte.

A fiú dühében úgy döntött, megöli a kutyát. Megélezett egy kést, és több mély vágást ejtett a nyakán, majd lecsatolta róla a láncot. A sebesült eb végül elfutott. Másnap az udvarban keresni kezdte a tetemet, hogy elássa, de nem találta meg, mert az állat elbújt korábbi gazdája udvarán.A kutyára május elsején reggel találtak rá, életét az állatorvos mentette meg.

Ahogy arról beszámoltunk, a történtek után a Pápai Humán Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán a következőket írta:

Szívszorító Május 1-e!!!! Ma délután telefonált Dr. Bede Annamária, hogy tudunk-e fogadni egy bántalmazott kutyát, akit most műtenek meg! Szerencsére éppen volt egy pici üres kennel…Pápa melletti faluban, Vaszaron, elvágták ennek a kutyusnak a torkát!!!! KÖSZÖNET a bejelentőnek, aki szólt a Pápai RENDŐRSÉGNEK, és ők azonnal intézkedtek!!! Behozták a rendelőbe, és Ancsa Dr.nő rögtön megoperálta!!! Nem találunk szavakat erre a brutális tettre!!! A nyakán, kb. 10 cm-es részen bőr sem volt, szinte teljesen körbevágták, így nehéz “dolga” volt a doktornőnek!!!! Köszönet és hála, hogy megmentette!!!!

s

Fotó: police.hu
Olvasói sztorik