Belföld

Urbán üzent Csányinak, Orbánnak

urbán flórián (urbán flórián)
urbán flórián (urbán flórián)
Szerinte is irritáló, hogy a klubok állami pénzt herdálnak túlfizetett játékosokra, akiket legyőz a postás és a buszsofőr.

Urbán Flórián szerint az egész magyar labdarúgást meg kell reformálni. A Hír TV-nek az andorrai fiaskó után most azt mondta, ő már korábban – a meccstől függetlenül – jelezte, nem jó irányba mennek a dolgok, nem jó, hogy Bernd Storck szövetségi kapitányként mindenbe beleszól.

Amikor hurráhangulat volt a tavalyi Eb-szereplés után, én akkor is azt mondtam, hogy szemfényvesztésről van szó. Ez most látszik beigazolódni. Nem szeretnék senkit bántani, főleg a játékosokat nem, hiszen ők annyit tesznek, amennyit kérnek tőlük.

Ő nagyon tiszteli Csányi Sándort, mert gazdaságilag rendbe tette a szövetséget, de a tanácsadói nem biztos, hogy jó irányba viszik a futballt. Tőlük meg kellene válnia az MLSZ elnökének.

Én ingyen és bérmentve elmegyek mellé, és egy év alatt megreformálom a magyar labdarúgást, ennél rosszabb úgysem lehet.

Továbbra is úgy véli, valójában nem fejlődik a magyar labdarúgás, félrevezetik az embereket és már az utánpótlás bajnokságokban csalások és visszásságok vannak, hiszen nincs elég gyerek. Az egész rendszer kiszámíthatatlan, reformra szorul.

A klubok állami pénzt herdálnak el és költik a játékosokra. Persze, hogy ez irritálja a szurkolót, és ezért nem megy ki a meccsre. Aki ki is menne, a különböző beléptetési szabályok miatt nem megy ki. Reform kell, a játékosok fizetését normálisra szintre állítani, hiszen pontosan azzal szembesültünk Andorra ellen, hogy a túlfizetett játékosaink csak ténferegtek a pályán, viszont a postás, a cukrász, a buszsofőr és a vasutas az életéért küzdött, mert ki akar tűnni, előre akar lépni. Hatalmas hiba, hogy ilyen pénzeket osztogatnak NB I-es játékosoknak, akiknek nem érdekük, hogy kikerüljenek, hiszen a magyar langyos vízben elvannak milliókért, külföldön pedig kevesebbet keresnének, csak ott dolgozni kellene érte.

A tisztesség azt kívánná, hogy a kapitány is mondjon le, hiszen ő volt, aki kiválasztotta ezeket a játékosokat.

Egy Andorra elleni vereség után tovább kell állni. Úgy hallottam, hogy Berd Storcknak már a fia is utánpótlás-szövetségi edzőként dolgozik, és az edzőképzést már az ő német barátja vezeti. Ezek után nem tudom, hogy gondolkodik-e a lemondáson. Ha én lennék a kapitány, akkor, ahogy a tisztesség megkívánja, felállok, és annyit mondok: „Uraim, köszönöm szépen, viszontlátásra!”

A magyar labdarúgó-válogatott történelmi veresége után Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is rettenetesen csalódott volt. Teljesen megértette a szurkolók elégedetlenségét, de a konzekvenciák levonására még időt kért. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik