Belföld

Pedagógusnapi köszöntőjében Balog emlékeztette a tanárokat, mennyi pénzt adtak nekik

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kétoldalas üzenetben köszöntötte a tanárokat pedagógusnapon.

Balog az intézményvezetőknek eljuttatott pedagógusnapi levelében először köszönetet mondott a tanároknak, tanítóknak azért, hogy “nevelték, tanították a gyermekeket, akiket szüleik Önökre bíztak, napról napra teljesítették mindazt, ami a hivatásukkal jár”. De az aktuálpolitikai utalásokat sem hagyta ki az üzenetből, írja az eduline.hu.

Ebben a hamarosan véget érő tanévben a magyar köznevelés rendszerének évtizedeken át húzódó átalakítása zárul le. A párbeszédnek is köszönhetjük, hogy az oktatásszervezés új rendszere egyre biztosabb lábakon áll

– írta.

Hozzátette azt is:

Mostanra jól láthatjuk azt is, kik maradtak meg a szakma talaján, s kik igyekeztek a politikai mezőben hasznosítani az átalakítás nehézségeiből keletkezett feszültségeket.

Majd emlékeztette a tanárokat, tanítókat arra, hogy idén szeptemberben újra emelkedik a bérük, és felidézte, hogyan változott a pedagógusok átlagbére 2010 és 2017 januárja között.

Levelében azt is írta, a gyógypedagógus létszámának növelésére és munkakörülményeik javítására külön figyelmet kell fordítaniuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik