Közélet

Orbánt akarhatták megölni a TEK által elfogott férfiak

A Blikk úgy tudja, mindketten hatvan év felettiek, egy olyan szervezet tagjainak mondják magukat, amely az interneten osztott meg szélsőséges tartalmakat. A hírbe hozott szervezet cáfol.

Orbán Viktort akarta meggyilkolni az a két férfi, akiket nemrég előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság – értesült a Blikk. A lap úgy tudja, hogy mindkét gyanúsított hatvan év feletti, a „Magyar Nemzeti Hadsereg” tagjainak mondják magukat. A szervezet szélsőséges, uszító nézeteket terjeszt az interneten és állításuk szerint fő céljuk a hatalom megdöntése.

A „Magyar Nemzeti Hadsereg” cáfolja a vádakat

A Kettős Mérce pénteken este arról írt, hogy a „Magyar Nemzeti Hadsereg” cáfolta, hogy Orbán Viktor megölésére készültek volna. A Facebookon Orosházi Ferenc, a szervezet tagja közleményt tett közzé, amely szerint hírbe hozásuk a lejáratásukat megcélzó kísérlet. „Nem stílusunk, nem is volt és nem is lesz lesből vadászni valakire” – írták, hozzátéve, hogy „a felelősségre vonást senki nem kerülheti majd el, de nem kötéllel a kezünkbe járunk lámpavasat keresve”.

 

A blog azt írja: Orosházi Ferenc látható a „Magyar Nemzeti Hadsereg” alakulásáról szóló videón. A szerveződés tagjaként 2011-ben búcsúcikket írt a Gyöngyöspatán öngyilkosságot elkövetett Esze Tamásról, a Véderő vezetőjéről. Ő maga a Szent Korona-tan híve, többször feltűnt már devizahiteles tüntetéseken, legutóbb az ügyészség épületét próbálta társaival békés módszerekkel elfoglalni, de a rendőrség felszólítására végül hazamentek. Korábban egyébként vádlottak padjára is került holokauszttagadás miatt, mert azt állította, hogy Kertész Imre Sorstalanság című művéből levezethető, hogy nem történt meg a népirtás.

Pintér Sándor pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy védett személyt, kormánytagot akart kivégezni a TEK által elfogott két férfi. Úgy jutottak el hozzájuk, hogy információgyűjtés során egy olyan beszélgetésre bukkantak, melyben egyértelműen a kiemelten védett személyek életét, illetve a fennálló rendet fenyegették.

A Blikk tudomása szerint az üzenetben olyan dolgok hangoztak el, mint hogy „meg kell győzni a mostani vezetőket, hogy adják fel a hatalmukat, a meggyőzés lehet persze egy darab ólom formájában, a fejbe”, „végre fegyvert fogunk”, „kinyírjuk az összes rohadék alacsonyrendű génhulladékot magunk közül”.

Azt, hogy Orbán Viktorról van szó, a Blikk szerint Hajdu János akaratlanul is megerősítette, amikor elárulta, hogy azon személyek biztonsága miatt nyomoztak, akiket ők kiemelten védenek. A TEK Orbán Viktor és Polt Péter legfőbb ügyész személyi védelméről gondoskodik, de kettejük közt csak Orbán kormánytag.

A lap úgy tudja, hogy a budapesti M. Péter és a gödöllői R. Gyula egy Volvóval indult útnak, amikor a XI. kerületben lekapcsolták őket. Az autóba gépfegyvereket, hangtompítókat és lőszereket tettek.

A „Magyar Nemzeti Hadsereg” nevű szerveződés négy éve, az alábbi videóban jelentette be alakulását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik