Belföld

40 ezres bírságot kapott, mert mécsesekkel tüntetett a CEU-ért

Még április elején mécsesekből akarta kirakni az “I stand with CEU” feliratot egy fiatal nő a Kossuth téren. Németh Eszter nem értette, miért nem tüntetnek minden nap a CEU-botrány kezdete óta, így kiment a Parlament elé, hogy így tiltakozzon – írta akkor a hvg.hu.

Azonban először kettő, később hét, végül tizenkét rendőr csatlakozott hozzá, akik felszólították, hogy igazolja magát, a problémájuk pedig az volt, hogy ha otthagyja a mécseseket, akkor szemét keletkezik, amiért neki kell kifizetni a takarítási díjat, ehhez kellenek az adatok. Mivel egyre rosszabb idő lett, a fiatal nő végül úgy döntött, elpakolja a mécseseket.

A rendőrök ragaszkodtak az adatszolgáltatáshoz, a tiltakozó már távozott volna a helyszínről, de azt mondta,

tizenketten az utamat állták, és közölték, ha nem szolgáltatok adatokat, akkor előállítanak, és annak is külön költsége van.

Hiába mondták akkor a rendőrök, hogy az ügynek nem lesz folyománya, mivel nem állapítottak meg szabálysértést, Németh Eszter mégis kapott egy levelet, amiben az állt, hogy be kell fizetnie 40 ezer forintot, mert nem adta oda az iratait első felszólításra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik