Belföld

Házasodni készül Mészáros Lőrinc lánya, konzorciumtárstól jött a vőlegény

A 24.hu információja szerint a Swietelsky Vasúttechnika Kft. tavaly ősszel váratlanul eltávolított ügyvezető igazgatója, Homlok Zsolt szorosra fűzte a kapcsolatát Mészáros Lőrinc családjával.

Homloknak 2016 szeptemberében éppen akkor kellett szokatlan gyorsasággal távoznia az osztrák tulajdonban lévő nagyvállalattól, amikor elkezdődtek a dél-balatoni vasútvonal csaknem 100 milliárdos felújítási munkálatai, amelyet a Swietelsky a felcsúti polgármester R-Kord nevű vasúttechnikai cégével közös konzorciumban nyert meg.

A szakítás hátterét sűrű homály fedte, a bécsi Swietelsky-központot is hiába kérdeztük az okokról. Komoly konfliktusra utalt azonban, hogy az egyre befolyásosabb topmenedzser összes korábbi szerződését felfüggesztette az osztrák anyacég, így jó időre veszélybe került a többi között a szombathelyi Haladás futballcsapatának szponzori szerződése is.

Homlok még bukása előtt közel került Felcsúthoz, amikor a vezetése alatt álló Swietelsky Vasúttechnika Kft. kapta meg a felcsúti kisvasút építésére a Felcsúti Utánpótlás-nevelésért Alapítvány megbízását. A kivitelezőt közbeszerzés nélkül választották ki a 857 millió forint bruttó összköltségű projektre.

Homlok Zsolt
Fotó: MTI / Büki László

Már tavaly szállingóztak olyan hírek, hogy a cégvezető elvált, és Mészáros Lőrinc lánya, Mészáros Ágnes vőlegénye lett. A hírt kérdésünkre most Zsohár Melinda, Mészárosék sajtószóvivője is megerősítette, ám azt nem tudta megmondani, hogy az esküvőre mikor kerülhet sor.

A 30 éves Mészáros Ágnes nem kis vagyon fölött rendelkezik. A felcsúti milliárdos középső gyermeke – két testvére, Beatrix és az ifjabb Lőrinc – társaságában áprilisban bekerült a frissen megszerzett Konzum Nyrt. igazgatóságába, majd egy héttel később nővére oldalán a szerteágazó üzleti tevékenységet végző és 192 újságot birtokló Opimus Group igazgatóságába is.

2015-ben 443 millió forintért vásároltak a nevére termőföldet Felcsút környékén, közben pedig ügyvezetői posztot is kapott a család Mészáros és Mészáros Kft.-jében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik