Belföld

A békési Mészáros épít Felcsúton, az igazi Mészáros a kapcsolattartó

168,6 millió forintért nyert el Felcsúton közbeszerzést a “békési Mészáros Lőrincként” emlegetett Barkász Sándor érdekeltségébe tartozó cég, a Békés Drén Környezetvédelmi, Víz-és Mélyépítő Kft. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint a békési székhelyű, a közbeszerzéseken rendre szépen szereplő Békés Drén a “Felcsúton meglévő árvízcsúcs csökkentő tározó rekonstrukciójára a Környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztésére Felcsúton (I. és II. ütem) TOP-2.1.3-15-FE1 pályázati forrásból” elnevezésű projektet zsákolta be. A feladatok részletezéséért kattintson ide.

A szerződést május 19-én kötötte meg a vállalkozás és Felcsút Önkormányzata, az ügylet kapcsolattartója a település vezetője, Magyarország egyik leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc.

A Békés Drén felemelkedéséről az Átlátszó írt cikksorozatot. A Békés Drén az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) 2014-es tenderén a Mészáros és Mészáros Kft.-vel és a Duna Aszfalt Kft.-vel  25,8 milliárd forintot nyertek meg, további 8,2 milliárd forintot pedig egy másik céggel, az Aquaprofit Zrt.-vel közösen hozott el az ivóvízminőség-javító program keretében. A cikk emlékeztet: a Duna Aszfalt Kft. és a Mészáros és Mészáros Kft. több tenderen szerepelt a Békés Drén Kft. konzorciumi partnereként. A két céggel az OVF-es tender mellett további négy „vizes” közbeszerzésen indult közösen a cég, ezeken összesen 7 milliárd forintot nyertek.

Barkász Sándorról szűkebb pátriájában úgy tartják, hogy egy Daciával építette fel birodalmát. Mára már olyan úri passziót is megengedhet magának, mint a labdarúgás patronálása. 2012-ben vásárolta be magát a másodosztályban játszó Békéscsaba 1912 Előre FC-be. Békéscsabának nem sokkal később stadionfejlesztésre 800 millió forint közpénzt irányoztak elő.

A Békés Drén Kft.-nek nem új a felcsúti pálya: a vállalkozást a miniszterelnök által alapított Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia támogatói között szerepeltetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik