Belföld

Felcsút szárnyal: a Puskás lepipálja a Fradit bevételeivel

Az mfor.hu cikke a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány focicsapatának 2016-ra vonatkozó beszámolója alapján arról ír,  hogy a bevételek 52 százalékkal ugrottak meg, a csapatot működtető cég nyeresége pedig több mint 300 százalékkal emelkedett – pedig mint ismert, kiestek az NBI-ből.

A Puskás Futball Club Kft. 2016-ban 2,2 milliárd forintos nettó árbevételt ért el az előző évi 1,4 milliárd után. Az mfor.hu szerint a klub ezzel beérte a Fradit, melynek 2015-ben 2,178 milliárd folyt be a kasszájába és megelőzte a Videotont, melynek 2,044 milliárd volt a bevétele 2015-ben. (Az FTC tavalyi évi beszámolója még nem nyilvános.)

A kiegészítő melléklet azonban hallgat az árbevételekről: ezt a részt kihagyták a dokumentumból, így nem derül ki, minek is köszönhető a kiugró mértékű bevételnövekedés. A portál emlékeztet: a magyarfutball.hu adatbázisa szerint a Puskás FC-nek valahol 734 körül lehet az átlagos nézőszáma, így gyaníthatóan nem innen szereztek kiugró bevételeket. A cikk reális magyarázatként említi a hirdetési és reklámtevékenységből származó árbevétel jelentős megugrását.

Mint írják: 2016-ban üzemi szinten 936 millió forintos nyereséget realizálhatott a klub, mely egymillió forint híján megegyezik az adózás előtti eredménnyel. A 133,5 milliós adófizetési kötelezettség után 801,5 millió forint nyereség maradt a kasszában, amit a tulajdonos nem vett ki osztalékként, azt bent hagyta a társaságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik