Belföld

Egy nőt is megölt a brutális kiskunhalasi gyilkos

Újabb gyilkosságot ismert be az a férfi, akit tavaly nyáron vettek őrizetbe, miután kiderült, hogy évekkel korábban megölt egy embert egy kiskunhalasi tanyán. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kedden arról tájékoztatott, azután vették elő a 2012-es haláleset aktáját, hogy a gyanúsított rendőrkézre került, a nő holttestére ugyanis nem messze S. Mihály otthonától bukkantak rá, a kiskunhalasi Rekettye-pusztában.

A haláleset kapcsán akkor nem indult büntetőeljárás, mivel a szakértő azt állapította meg, hogy az asszony közlekedési baleset áldozata lett. Azóta kiderült:

a férfi 2012. május 19-én éjjel fél 12-kor a dűlőút melletti erdőben várta az asszonyt. Kezeire kesztyűt, cipőjére ruhadarabokat húzott és magával vitt egy kalapácsot, amit szintén beburkolt egy ruhával. Váratlanul lépett oda áldozatához, aki a kerékpárját tolta, majd több alkalommal fejbe vágta a szerszámmal. A nő összeesett és a helyszínen meghalt, támadója pedig az út szélére húzta a holttestet. A másik brutális gyilkosság még 2011-ben történt. Ennek részleteiről korábban már beszámoltunk. Eszerint a férfi azután bukott le, hogy megtalálták az áldozat csontjait tavaly nyáron, vagyis öt évvel a bűncselekmény elkövetése után. A meggyilkolt férfi eltűnését egyébként 2012  júniusában jelentette egyik rokona. A maradványokra Kiskunhalason, a Keceli út környékén bukkantak rá,  egy erdős területen. A kirendelt szakértő megállapította: az eltűnt férfi  csontjai kerültek elő.

gyilkosság kiskunhalasonpolice.hu

A beszerzett adatok, bizonyítékok alapján a rendőrség tavaly június végén büntetőeljárást indított, mert felmerült a gyanú, hogy az elhunytat egyik ismerőse ölte meg. Ez be is bizonyosodott: az 59 éves férfi tanyáján – a vallomása alapján – az áldozat további maradványaira bukkantak.

A rendőrség tavaly nyáron arról tájékoztatott, hogy az érintettek a gyanúsított tanyáján vesztek össze 2011 őszén. A vita odáig fajult, hogy a házigazda bántalmazta ismerősét, aki életét vesztette. Holttestét elásta az udvarán, ám 2015 őszén kihantolta és a maradványok egy részét elrejtette a közeli erdőben. A csontváz hiányzó részeit tetemkereső kutya segítségével találták meg.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldik az illetékes ügyészségnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik