Belföld

Meggyilkolt férfi csontjait találták meg a kiskunhalasi erdőben – Fotókkal, videóval

Az áldozatot ismerőse ölte meg, majd elásta a kertjében. Később azonban kihantolta a holttestet, és a csontokat egy nejlonzsákban az erdőbe vitte.

Egy 2011 őszén történt gyilkossági ügyet derítettek fel a nyomozók Bács-Kiskun megyében. A rendőrség tájékoztatása szerint állampolgári bejelentés érkezett, hogy Kiskunhalason, a Keceli út környékén egy erdős területen emberi csontokat találtak. A kirendelt szakértő megállapította: az elhunyt egy férfi, aki évekkel ezelőtt bűncselekmény áldozata lett.

A csontok alapján sikerült azonosítani az illetőt, akinek az eltűnését még 2012. június 15-én jelentette be egyik rokona. A férfinak még 2011 őszén veszett nyoma. A beszerzett adatok, bizonyítékok alapján a rendőrség június végén büntetőeljárást indított, mert felmerült a gyanú, hogy az elhunytat egyik ismerőse ölte meg. Az 59 éves férfi tanyáján – a vallomása alapján – az áldozat további maradványai kerültek elő.

gyilkosság kiskunhalason 2
police.hu

A jelenlegi adatok szerint az érintettek a gyanúsított tanyáján vesztek össze 2011 őszén. A vita odáig fajult, hogy a házigazda bántalmazta ismerősét, aki életét vesztette. Holttestét elásta az udvarán, ám tavaly ősszel kihantolta és a maradványok egy részét elrejtette a közeli erdőben.  A csontváz hiányzó részeit tetemkereső kutya segítségével találták meg.

gyilkosság kiskunhalasonpolice.hu

A férfit őrizetbe vették és a bíróság azóta elrendelte előzetes letartóztatását.

A Zsaru magazin arról ír, hogy miután kiderült, ki az áldozat, illetve hogy bűncselekmény történt, a nyomozók újra meghallgatták a szomszédokat, köztük a későbbi gyanúsítottat is. A férfi öt éve még egy bizonyos romániai barátnőről beszélt, akivel állítása szerint ismerőse elutazhatott. Kiderült, hogy jobban ismerte az eltűntet, mint azt korábban állította, mindkettőjüknek tanyája volt Bogárzó-puszta környékén. Kulcsa volt egykori munkatársa garázsához, amiből eltűnt egy Lada. Idén kiderült, 2012-ben egy bátyai autószerelő levizsgáztatta, és aláhamisította az iratokon a tulajdonos nevét. Amikor közölték vele, hogy őt gyanúsítják, még kitartott amellett, hogy nem tud semmit. Vállalta a poligráfos vizsgálatot is, amely kimutatta, hogy határozottan köze van a férfi erőszakos halálához.

“Az addig együttműködő férfi ezek után bezárkózott, nem válaszolt a kérdésekre, csak azt hajtogatta, nem ő volt, nem tud semmit. Ezalatt bűnügyi technikusok és nyomozók tetemkereső kutyával S. Mihály tanyájának kéthektárnyi területét kezdték átvizsgálni. A gyanúsított közben megtört, lerajzolta, hol keressük a csontokat: egy kivágott körtefa alatt. A tetemkereső kutya is jelzett, a bűnügyi technikusok egyórás ásás után megtalálták a csontváz hiányzó részeit. Ekkor derült fény a műanyag darabka titkára: a gyanúsított egy kék zsákban vitte a holttest egy részét az erdőbe” – mondta a lapnak Kovács Gábor alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A férfi tagadta, hogy megölte ismerősét, szerinte baleset történt. Azt állította, hogy vitába keveredett a későbbi áldozattal, ellökte, amitől a férfi elesett, és beütötte a fejét. Ezután lefeküdt aludni, majd nyolc óra elteltével nézte meg a férfit, aki mozdulatlanul, ugyanabban a pózban feküdt. Ekkor tudatosult benne, hogy ismerőse meghalt. Tanyája mellett eltemette, abban bízva, hogy senki nem fogja keresni. Arra nem adott magyarázatot, miért ásta ki később a tetemet, miért vitte ki a csontok nagy részét a bogárzói erdőbe.

Olvasói sztorik