Belföld

Orbán megalázta Bözsi nénit?

Vona szerint igen. Kövér László leteremtette a fideszeseket. A Parlamentből tudósítunk.

Körmetlen macskának nehéz fára hágni.

A KDNP-s Hollik Istvánt idéztük, ő kezdte e népieskedéssel ma a napirend előttiek sorát.

Nem meglepően a jobbikos Szilágyi Györgynek a Dömötör Csaba államtitkárhoz intézett múltheti mondatán rugózott a képviselő, konkrétan ezen a szép képen:

Gyere ki, úgy nyakon baszlak, hogy leszáll a fejed!

Nos, bár Szilágyi azóta dömpernyi homokot szórt a fejére, abban biztosak lehetünk, hogy jövő tavaszig a Jobbik kormánypárti nyakon ‘szása lesz soron.

Hollik kitunkolta a sztorit: úgy véli, “hiába a cicás szelfik, a cuki paravánok mögül kilóg az agresszív lóláb”, és bizony “az agresszió végigkíséri a Jobbik történetét”, s Vona képtelen visszafogni az áradatot.

Hollik ismert már ilyen alakot a magyar modern politikatörténetben, hiszen “Gyurcsány is szemkilövetett a végén”.

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

Szalonna, szalonna, szalonna

A páttársának válaszoló Rétvári államtitkár hosszan sorolta jobbikos képviselők korábbi kombatáns tetteit, szavait (a Jobbik gárdamellényben jött, csoportok elleni agressziókeltésben jeleskedett, s most ugyanonnan folytatja), majd a valóságtól csöppet sem zavartatva oda lyukadt ki, hogy a Jobbik lényegében annyi változott, hogy a kurucinfótól az Indexig jutott.

Ha már Holliknak volt egy közmondása, Rétvárinak is lett egy, sőt nem is egy, hanem három.

Az alap:

Kutyából nem lesz szalonna.

A csavar, majd a csavar csavara:

Kommunista kutyából nem lesz szalonna… És radikális kutyából sem lesz szalonna!

Vona és Bözsi nénik

A Jobbik elnöke szintén napirend előtt két Bözsi nénit idézett a kupola alá. A klasszikus népi-vicces, “csíra Bözsi nénit”, pontosabban Szaniszlót, a korpulens kisfiút, ki az asszony szólogatta kertkapuból, valamint azt a Bözsi nénit, akinél a minap a miniszterelnök járt, hogy bejelentse neki a legújabb nyugdíjemelést.

Vona szerint “első nyugdíjemelő Viktor zsebre tett kézzel látogatta meg Bözsi nénit”, kerülte a szemkontaktust, “lefagyott, az egyetlen emberi pillanata az volt, amikor megpillantotta Bözsi néni disznóját, és előjött belőle a földesúr, hogy majd ő eldönti, megadja-e az emelést”. A pártelnök szerint “ez nem píárvideó, hanem tragédiavideó”, az sugárzik belőle, hogy a kormányfő nem tisztelik az időseket.

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

Bezzeg a Jobbik, ha hatalomra kerül, így Vona, mindenkinek megadja majd a tiszteletet, “a despotikus bűz helyett jogbiztonságot, európai bért” hoz a hazára: negyven én munkaviszony után a férfiak is mehetnek majd nyugdíjba, a a nyugdíjkosárban áfája csökken, s a szegényeknek kedvezve differenciáltan emelkedik a nyugdíj.

A szokásos vonai zárszó:

Nem lehet mindent ellopni, és semmi sem tart örökké… Önöknek 2018-ban vége, önök 2018-ban meg fognak bukni.

Vona beszédét kormánypárti bekiabálások tarkították, aminek meglett büntetése, ugyanis Kövér László, dicséretes módon, leteremtette saját párttársait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik