Belföld

Halálra gázolta tolatás közben 18 hónapos kisfiát a borsodi apa – felfüggesztettet kapott

Ítéletet hirdetett hétfőn az encsi járásbíróság a férfi ügyében, aki 2015 októberében tolatás közben halálra gázolta 18 hónapos kisfiát Borsodban. Az apát halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondták ki bűnösnek és egy év szabadságvesztésre ítélték – egy év hat hónapra felfüggesztve. Emellett eltiltották a vezetéstől két és fél évre.

A Miskolci Törvényszéktől megtudtuk: enyhítő körülményként értékelte a bíró, hogy a férfi beismerte tettét, együttműködő volt a hatóságokkal és további kiskorú gyermekekről kell gondoskodnia. Súlyosító körülmény vette figyelembe viszont, hogy a vádlott büntetett előéletű.

A bíróság megállapította: az apa a baleset napján, a délutáni órákban egy barátjával vásárolni indult. A kocsit  a beállón hagyta, az úttestre merőlegesen. A férfi a földútról hátramenetben jobbra tolatott ki, amikor elütötte kisfiát. Az udvar nem volt körbekerítve, a pici a házból ment ki.

A kisgyerek az autó alá került. Azonnal kórházba vitték, de sérülései olyan súlyosak voltak, hogy útközben életét vesztette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik