Belföld

Titkolják, hogy mivé alakítják az Orbán vejéhez köthető turai kastélyt

Még a helyiek előtt is titkolják, mivé alakítják a turai Schossberger-kastélyt, ami egy Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető cég tulajdonában van – írta meg a Bors.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Schossberger család korábbi kastélyát tavaly vásárolta meg két cég, igen előnyös feltételekkel. Ugyanis az önkormányzat nem élt az elővásárlási jogával, a vevőknek pedig 200 millió forintot kellett fizetniük a tízhektáros parkban álló épületért.

A 444 a kastélyról korábban azt írta, a cégcsoportot a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak egy korábbi cége képviselte, később pedig az egyik vállalkozás nevében maga Tiborcz fizette be a cégbejegyzési illetéket.

A Bors a helyszínen próbálta megtudni, mihez is kezdenek a mesekastéllyal. A környéken élő helyi lakosok a lapnak azt állították, Tiborcz Istvánt és Orbán Viktor édesapját, Orbán Győzőt is többször látták már a kastélynál, de a jövőbeli felhasználásról csak találgatni tudtak. Volt, aki konferenciaközpontot, más szállodát említett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik