Közélet

„Én már nyugodtan a nevén nevezhetem pénztáros, Mészáros Lőrincet”

Másoknak a becsapásával, félrevezetésével, újabban a pályázati lehetőségekben rejlő kiskapuk kihasználásával próbálnak haszonra tenni szert, nagyjából munka nélkül és utána ezt a hasznot felelőtlenül élvezik mások kárára

– idézte az atv.hu Ruzsics Ferenc keszthelyi, fideszes polgármester vasárnapi beszédét. Herold János  jobbikos önkormányzati képviselője egyértelműen megnevezte a csatorna híradójának, kire is gondolhatott a kormánypárti városvezető:

Én már nyugodtan a nevén nevezhetem pénztáros, Mészáros Lőrincet, aki gyakorlatilag az egész országot szinte felvásárolta és elérkezett a Balaton partra és nagy fájdalommal tapasztalhatjuk, hogy most már a turisztikában, illetve a strandokon is ez a gazdag ember már ott van.

A DK képviselője, Kovács Viktória szerint Ruzsics Ferenc a Heti Válasz „Keszthely az új felcsút” című írásában már elismerte, hogy az Orbán Viktorhoz köthető körök kezébe kerültek a parti ingatlanok Keszthelyen. Szerinte elhangzott egy olyan mondat, miszerint

a Balaton-part néhány foghíj kivételével a Tiborcz-Mészáros Lőrinc érdekcsoporthoz tartozik.

A DK képviselője hozzátette: szeretnénk tudni, hogy a polgármester mire célzott, ez az újságban megjelent mondat mire utal, mert, hogy Keszthely számára nem sok jóra, az biztos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik