Belföld

Különös kegyetlenséggel öltek a soproni gyilkosok

Vádemelést javasol a rendőrség a tavaly decemberi soproni gyilkosság ügyében. Mint most kiderült, az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint két férfi különös kegyetlenséggel követte el a bűncselekményt.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrség december 14-én számolt be arról egy szűkszavú közleményben, hogy előző nap holttestet találtak Sopron határában, illetve, hogy halált okozó testi sértés miatt nyomozás indítottak ismeretlen tettes ellen. A támadókat egy héttel később kapták el és akkor – szintén szakértői vélemény alapján – már emberölés miatt folyt a nyomozás.

A 33 éves arlói férfi és a 25 éves szintén arlói fiatal beismerő vallomást tett. Mint kiderült, Sopronban dolgoztak és egy helyi munkásszállón laktak. December 10-én jelentek meg az áldozat lakókocsijánál, kifeszítették az ajtót és elkezdték összeszedni a ruháit. Az 58 éves férfi – akit mindketten ismertek – azonban betoppant és számon kérte őket, ezért ütlegelni kezdték, többször bántalmazták. Olyan súlyos sérüléseket okoztak neki, hogy a helyszínen meghalt.

A támadók egyébként elárulták az egyenruhásoknak, hogy a lopott holmikat a soproni szállásuk közelében, egy szemetesben rejtették el. Ez volt a zsákmány:

A nyomozást tehát befejezték, az  ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak.

Olvasói sztorik