Belföld

Beázik az óvoda, a tornateremben alszanak a gyerekek

A szülők korábban azt a választ kapták, nincs pénz a pécsi intézmény felújítására. Úgy tűnik, mégis lesz.

Újra beázik az a pécsi óvoda, amit kevesebb, mint két éve újított fel három és félmillió forintért az önkormányzat. „Egyetlen gyerek sem járhat ilyen körülmények között óvodába, a pécsi gyerekek sokkal jobbat érdemelnek ennél” – mondta a térség országgyűlési képviselője, Csizi Péter 2015 augusztusában, amikor elkészült a Közraktár utcai Sportóvoda felújítása, amit közmunkásokkal végeztettek el.

A Szabad Pécs most azt írja: a gyerekek délutánonként a tornateremben alszanak, mert a háromból már két csoportszoba is beázik. A portálhoz a szülők fordultak, akik elmondták: sok pénzt adnak be az óvoda szépítésére, és ők is segítenek, hogy jó körülmények legyenek. Egy kis játszóteret is akartak az udvaron, de nem is biztatták őket arra, hogy lesz rá pénz a várostól, mert a beázás megszüntetését is azzal hárította az önkormányzat, hogy nincs rá forrás.

A portál végül a pécsi városházához fordult, ahonnan azt közölték, már megtörtént a felmérés és az árajánlat is elkészült, a munkák fedezete, hárommillió forint pedig rendelkezésre áll, júniusban hozzálátnak majd. Az udvar fejlesztése szülői összefogással valósul majd meg, amit a város is támogat – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik