Belföld

Tatabányai kettős gyilkosság – lecsukták a 15 éves fiút

Előzetes letartóztatásba került az a 15 éves fiú, akit két hajléktalan férfi megölésével gyanúsítanak. A legszigorúbb kényszerintézkedés elrendeléséről szerdán döntöttek Tatabányán.

Az ítélet az MTI szerint nem jogerős, de végrehajtható – közölte a Tatabányai Törvényszék szóvivője. Budai Vince tájékoztatása szerint a bíróság döntése ellen a vádlott és a védő azért fellebbezett, hogy az előzetes letartóztatást ne büntetés-végrehajtási intézetben kelljen megkezdeni.

Az ügyészség kedden közölte, hogy indítványozták a tinédzser előzetes letartóztatását, mert – a bűncselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére tekintettel – tartani kell attól, hogy elszökne, netán veszélyeztetné a bizonyítást. A fiút egyébként több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.

Az eddigi hivatalos tájékoztatás szerint a fiú halálra verte áldozatait. Arra a kérdésre, hogy mi volt a támadó indítéka, azt a választ kaptuk, hogy ezt a további nyomozás feladata tisztázni.

Korábban több lap is arról írt, hogy a fiú, miután megverte, elvágta áldozatai torkát, illetve, hogy társai is lehettek, de a rendőrség szerdai tájékoztatásából kiderült, hogy a kamasz egyedül követte el a bűncselekményt. A Bors szerdán arról cikkezett, nem az ez első eset, hogy a problémás hátterű fiú hajléktalanokat bántalmazott.

Fotó. police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik