Belföld

Különös kegyetlenséggel verte agyon a hajléktalanokat a 15 éves tatabányai gyilkos

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, vasárnap egy 44 éves és egy 56 éves férfi holttestét találták meg, nem messze egymástól. Hétfőn egy 15 éves fiatalt állították elő a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A fiú a kihallgatáson beismerő vallomást tett az emberölésről.

A Bors információi szerint a tinédzser különös kegyetlenséggel vette el áldozatai életét. A lap úgy tudja, hogy a fiú Tatabánya belvárosában, egy lakótelep egyik tízemeletes házának 35 négyzetméteres, egyszobás lakásában élt albérletben, négyórás műszakokat vállaló édesanyjával, óvodáskorú testvérével és két nagytestű kutyájukkal. A kutyák miatt gyakran kellett szólni az édesanyának, mivel az állatok gyakran a lépcsőházba piszkítottak.

A 15 éves elkövető egy közeli általános iskolába járt, ahol többször megbukott, néhány hónapja pedig végleg el is tanácsolták. Áldozatai mindketten az utáb éltek:  a 42 éves B. Tamás pincérként dolgozott a vasútállomás restijében, három hónapja pedig egy zöldségesnek segédkezett a piacon. Az 56 éves nyugdíjas bányász F. Béla pedig a piacon dolgozott kisegítőként. F. Béla egyik ismerőse a lapnak úgy nyilatkozott: a rendőrök szerint még a barátja torkát is átvágták, mielőtt rátaláltak, információi szerint hárman voltak az elkövetők.

A Blikk úgy tudja, hogy a 15 éves fiú álmukban gyilkolta meg a hontalanokat, a tini halálra rúgdosta áldozatait. A napilap úgy tudja, hogy a kamasz mindössze pár száz méterre lakott a két gyilkosság helyszínétől. A fiút jól ismerték a környéken élő fedél nélküliek.

Mindig itt tekergett az utcán, szinte soha nem ment haza. Szeretett a hajléktalanokkal barátkozni, nevetve mondta egyszer, hogy tőlük több szeretet kap, mint otthon

-mondta el egy helybéli a lapnak. A Blikk úgy tudja, hogy a bűncselekmény elkövetésekor a tini ittas volt, azt, hogy kábítószer is volt-e a szerveze­tében, még vizsgálják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik