Belföld
Budapest, 2014. május 19.
Fiatalok haladnak el a fõvárosi közösségi közlekedés egyik nagy forgalmú csomópontján, a Széll Kálmán téren a kiemelten forgalmas nagykörúti 4–6-os vonalán közlekedõ Combino villamosok elõtt.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Visszatért Tarlós rémálma, a villamosbarát lámpaprogram

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 05. 02. 11:10

Korábban a témában:

Úgy tűnik, volt értelme kiállni a tömegközlekedés mellett és szóvá tenni a nagykörúti zöldhullám ügyét: ma reggeltől visszaállt a villamosbarát, csúcsidőben “60 másodperces” lámpaprogram. Remélem, így is marad – ha igen, elismerésem a korrekció képességéért

-írta meg Facebook-oldalán Vitézy Dávid, a BKK egykori vezetője. Múlt hét szerdán ő lebegtette meg, hogy a vágányzár leple alatt megszüntették a villamosbarát lámpaprogramot a Nagykörút pesti szakaszán. A lámpaprogram két intézkedést takart:

  1. A villamosokra hangolt lámpák olyan zöldhullámot biztosítottak, ami a tömegközlekedésnek kedvezett és figyelembe vette a villamosok által átlagosan megállóban töltött időt is – míg korábban az autókra hangolt lámpákat mindenütt lekésték a villamosok és az utascsere után is még kb. fél percig álltak a megállóban indokolatlanul, az új rendszerben ez a jelenség lényegében megszűnt.
  2. A körúti lámpaváltás ciklusideje 90-ről 60 másodpercre változott. Ez azért fontos, mert a 4-6-os villamosok 2 percenként, azaz 120 másodpercenként indulnak a végállomásokról. A 90 másodperces ciklusban a villamosok nem tudtak szabályosan 2 percenként közlekedni, hanem amint beértek a körúti lámpaprogramba, váltakozva 90 és 180 másodpercenként jártak.

Az intézkedés a Tarlós-korridor egyik eleme lehetett, annak létezését azonban feszt tagadta a főpolgármester.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young man at the psychotherapist, lying on couch, emotionally speaking, discussing with psychotherapist his problems, practitioner making some notes. Horizontal photo banner for website header design
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.