Pénzügy

Tíz év után talán lesz általános béremelés az önkormányzati cégeknél is

tarlós, orbán (Array)
tarlós, orbán (Array)
A főpolgármester szerint a legtöbb önkormányzati cégnél 10 éve nem volt általános béremelés, ami nem kis feszültséget szül.

Tarlós István az M1 keddi reggeli műsorában arról beszélt, hogy most a megállapodásokkal egy igazságtalanságot el tudtak kerülni a főváros két meghatározó cégénél, ugyanakkor az Orbán Viktor miniszterelnökkel tervezett találkozón szóba fog kerülni, hogy az önkormányzatoknál már körülbelül tíz éve nem volt általános béremelés a cégek dolgozói, a köztisztviselők, a közalkalmazottak körében.

Ez a direkt állami cégeknél megtörtént a közelmúltban, és nem csekély feszültséget eredményezett az önkormányzati cégek dolgozói körében – mutatott rá.Tarlós István azt közölte, ennek megoldására szeretnének “valamilyen forrást (…) kieszközölni”, mert az önkormányzatok forrásai inkább mérséklődtek, apadtak az utóbbi időben a különböző központi intézkedések következtében.

A kormánymédia március elején arról írt, hogy a többségében önkormányzati tulajdonú vállalatoknak egy pénzügy tervet kell kidolgozniuk arról, hogy egy 30 százalékos béremelési programnak esetükben milyen költségvonzata van, majd a forrásigényük meghatározása után akár állami kiegészítésre is számíthatnak.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik