Belföld

Már nem ügy Volner János “megzsarolása”

Kezdetben sem volt az, utána mégis nyomoztak, most pedig megszüntették a nyomozást.

Az ügyben feljelentést tevő Tényi István lapunknak átküldte a dokumentumot, amely szerint a rendőrség megszüntette az eljárást, amelynek bűnügyi költségét az állam viseli. A nyomozást azért szüntették meg, mert a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható bűncselekmény, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény.

Korábban megírtuk, a Jobbik frakcióvezetője tudatta, egy Fidesz-közeli vállalkozó titkos találkozón ígért neki rengeteg pénzt azért, hogy lépjen ki a Jobbikból és előtte támadja keményen be pártját és elnökét, Vona Gábort. Ha nem így tesz, ne lepődjön meg, ha a NAV volt cégei miatt büntetőeljárást kezdeményez ellene, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda kihallgatószobájában találja magát.

Akkor a politikus Facebook-oldalán közölte, őt nem lehet kilóra megvenni, nincs az a pénz, fenyegetés, amiért elállna attól, hogy “az országot szétlopó fideszes bandát” leváltsák. Korábban Tényi István feljelentését a kerületi ügyészség elutasította, de a Fővárosi Főügyészség a határozatot hatályon kívül helyezte, elrendelte a nyomozást kényszerítés kísérletének gyanúja miatt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda mostani nyomozást megszüntető határozatából kiderül, hogy tanúként kihallgatták Volner Jánost is, akinek vallomása olyannyira árnyalta korábbi állításait, hogy nem volt megállapítható a kényszerítés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik