Belföld

Gigaturnéba kezd az országban a Nemzeti Konzultáció

A banda előadja a legjobb számaikat, így az Állítsuk meg Brüsszelt!, a Rezsikillert és Nem, nem, soha többé migránst! Természetesen nem koncert lesz, hanem a kormány próbálkozik, hogy a jelenlegi 600 ezernél többen küldjék vissza nekik az értelmetlen konzultációt.

Már több mint 600 ezren küldték vissza a nemzeti konzultáció kérdőívét – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Tuzson Bence közölte, május 6-ig kézbesítik a kérdőíveket, amiket május 20-ig lehet visszaküldeni.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormány dolgozik a Brüsszel által a nemzeti konzultáció miatt megfogalmazott szórólapszerű levél tételesen megcáfolásán.

Tuzson szerint Brüsszel félreérti a konzultáció kérdéseit.

Elmondta, azok az Európai Unió megújítását szolgálják, ez egy európai párti kérdőív. Sok kérdésben egyetértünk, vannak azonban olyanok, amikben nem engedhetünk, mert azok nem szolgálják Magyarország érdekeit – fogalmazott, utóbbiak közé sorolva a migráció vagy a rezsicsökkentés témakörét.

Az M1-nek Tuzson azt mondta: a nemzeti konzultáció országjárásra indul, amit a kormány által felkért szakemberek, illetve a kormányzat képviselői tartanak annak érdekében, hogy világossá tegyék a kormányzati álláspontot.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik