Belföld

Feljelentik a zuglói fideszesek az őket választási visszaéléssel vádoló nőt

A nő bejelentést tett arról, hogy meg akarták vásárolni a szavazatát.

Időközi képviselő-választás lesz vasárnap Zuglóban, a kampányfinisben egy nő azzal vádolta meg a kerület fideszes jelöltjét, Somodi Zoltánt, hogy pártja meg akarta vásárolni szavazatát – erről az Index írt.

A helyi választási irodának küldött bejelentésében a választó azt írta: Somodi kedden nála kampányolt Rozgonyi Zoltán fideszes alpolgármesterrel és Barabás Ferenc fideszes képviselővel, és azt mondták neki, ha a Fideszre szavaz, közbenjárnak azért, hogy visszakapja a korábban tőle elvett önkormányzati lakást. Ez az állítás azért súlyos, mert az ilyen ajánlat választási bűncselekménynek minősül, a választási irodának büntetőfeljelentést is kell tennie.

Rozgonyi az Indexnek azt mondta: emlékszik rá, hogy a kampány során beszéltek egy hölggyel, aki megkérdezte, miért nem kaphatják vissza az emeleten lévő önkormányzati lakást, amire állítása szerint azt válaszolták, hogy „meg kell vizsgálni az ügyet”, de semmilyen ígéret, pláne vesztegetés nem hangzott el, ezért arra készül, hogy feljelenti a rendőrségen az őket vádoló nőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik