Belföld

Nyakó István visszaléptetné a fideszes jelöltet a zuglói választásokon

Az önkormányzati képviselő-jelöltségtől való visszalépési nyilatkozatot vitt a szocialista Nyakó István szerdán Somodi Zoltánnak, a Fidesz-KDNP zuglói jelöltjének, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend magyarországi helytartósága titkárának és kincstartójának.

Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke Budapesten, a helytartóság székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón – amelynek hangfelvételét az MSZP sajtóosztálya juttatta el az MTI-hez – közölte: Erdő Péter bíboroshoz, prímáshoz, esztergom-budapesti érsekhez is fordulnak, aki a rend nagyperjele, hogy megtudják, mi a véleménye az ügyről.

Felhívta a figyelmet a rend szabályzatára, miszerint a rend távol áll minden politikai mozgalomtól vagy intézménytől.

Nyakó István szerint a zuglóiak nem bízhatnak egy olyan emberben, aki megszegi a hitével kapcsolatos esküjét. Aki esküjét megszegi, nem szavahihető ember, ezért vissza kell lépnie – tette hozzá. A szocialista politikus szerint ha Somodi Zoltán nem lép vissza, azzal megtagadja hitét és elveszti becsületét.

A főváros XIV. kerületének 3. számú egyéni választókerületében azért tartanak időközi képviselő-választást április 23-án, mert az egy éve tisztázatlan körülmények között eltűnt MSZP-s önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának a jogszabályok értelmében január végén megszűnt a mandátuma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik