Belföld

Jégdarás húsvéthétfő után havazás jöhet

Locsolás (locsolás, húsvét, )
Locsolás (locsolás, húsvét, )
Hétfő estig a Kárpát-medence fölé egyre hidegebb légtömeg érkezik.

Hétfőn napközben országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű több-kevesebb napsütéssel. A Dunántúlon, a főváros környékén és az Északi-középhegységben elszórtan lehet zápor, intenzív zivatar, amit jégdara (fél centi alatti jég) kísérhet – írja a Kiderül. Másutt csak elvétve eshet. Az északias szelet élénk széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 16 fok között valószínű. Késő estére 4 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden többnyire erősen felhős, borult lesz az idő. Több helyen várható eső, zápor. A Dunántúlon az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de északkeleten, keleten néhol gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, a hegyekben, illetve késő délutántól elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is havas eső, havazás. Az északias szelet nagy területen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik