Belföld

Hasba rúgta a szolnoki kórház ápolónőjét a részeg fiú

Ítélet született egy fiatal ügyében, aki részegen rátámadt egy ápolónőre Szolnokon még 2015-ben. A másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú határozatot, és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt egy év tíz hónap – végrehajtásban három év próbaidőre felfüggesztett felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki az egyébként büntetlen fiúra.

Az ügyben még múlt héten született döntés, de a törvényszék most számolt be róla. Eszerint megállapították: a történtek idején 19 éves fiatalembert azért szállították a megyei kórház sürgősségi osztályára, mert nagyon részeg volt. Az ápolónő az ügyeletes orvos utasítására egy betegápoló segítségével próbálta levetkőztetni az erősen ittas fiút, aki ellenkezett, hadonászott, majd egyszer nagy erővel gyomortájékon rúgta a nőt, könnyű sérüléseket okozva neki.

A hatályos jogszabályok szerint az egészségügyi dolgozók közfeladatot ellátó személynek minősülnek. A fiatalember ezért a testi sértés okozása mellett, azzal követett el bűncselekményt, hogy közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozott.

– közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik