Belföld

Nevetgéltek és bulit akartak csinálni, miután megölték Tiszakécskén a világutazót

Elkezdődött a pere hétfőn annak a két fiatalnak, akik halálra vertek egy izraeli férfit tavaly tavasszal Tiszakécskén. Az Index azt írja, nem tett vallomást sem S. Edvárd, sem N. Károly, de a lényeget egyikük sem tagadja: ők ketten öltek, méghozzá téglákkal. Az ügyet a Kecskeméti Törvényszék tárgyalja.

Az tárgyaláson kiderül, hogy a előbbi fiatalember a cellájában leírta, mi történt pontosan a romos ház udvarán az ott lévő többi fogoly biztatására. A cellatárs vallomását is felolvasta most a bíró, eszerint a tiszakécskei gyilkosságról szóló Tények-riportban felismerték S.-t, elnyerték a bizalmát, és a fiú sokat elárult nekik a történtekről.

A cellatárs szerint S. nekik olyan részleteket is elmesélt, mint hogy Ofir halála után nevetgéltek “Karcsival”, eleinte azt tervezték, hogy feldarabolják a holttestet, és a pénzből a születésnapot akarták megünnepelni. A gyilkosság történetének írásba adására a cellatárs szerint azzal vették rá S.-t, hogy így majd tudnak neki segíteni.

A fiatal  utólag megtagadja a levelet, a bírónak azt állította, a cellatársa bedrogoztatta, kába volt, és a szájába adták, mit írjon. De a bírót ez nem győzte meg.

A tárgyaláson az is kiderült, N. Károly azzal hívta oda barátját a támadás helyszínére, hogy

hogy jöjjön, mert van nála egy migráns, akitől el kéne venni a pénzét

Ahogy arról beszámoltunk, a 40 éves izraeli férfi 2016 márciusában érkezett Magyarországra, mert meg akart tanulni a nyelvet. Április közepéig Kecskeméten szállt meg, majd a következő napokat Tiszakécskén töltötte. Ahogy azt eddig is tudtuk, alkalmi szállásokon vagy a szabadban, sátorban, hálózsákjában éjszakázott. Személyes tárgyait egy kerekes utazóbőröndben, pénzét  pedig a ruhájában tartotta.

 Támadói – egy mindössze 22 és egy 20 éves fiú – ekkortájt Tiszakécskén csavarogtak, együtt ittak. Alkalmi munkákból éltek, olykor pedig loptak, de állandóan pénzszűkében voltak. Az idősebb vádlott egy romos házban töltötte az éjszakákat, ő figyelt fel a külföldire, akit többször látott a vasútállomás környékén. Úgy döntött, hogy elcsalja magával és elveszi az értékeit.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség keddi tájékoztatásából kiderül, a kegyetlen gyilkosság napján – április 21-én – összefutott a férfival, és szállást ajánlott neki a romos ház udvarán. Az áldozat magára húzta a hálózsákot és becipzározta azt, így aludt el. Eközben a fiatal odahívta cinkosát, hogy megbeszéljék, mi legyen.

police.hu

Ott álltak az áldozat felett, és az idősebb fiú felvettette, hogy nem elég, ha kirabolják, hanem végezniük is kell vele, mert régóta foglalkoztatja a gondolat, hogy milyen érzés lehet ölni.Tanakodni kezdtek, hogyan, mivel gyilkolják meg, végül úgy döntöttek – ahogy azt korábban már megírtuk – az udvaron lévő téglákat használják. Az ügyészség azonban kedden azt is közölte,

előbb 2-3 méter távolságból, majd egyre közelebbről nagy erővel dobálni kezdték alvó áldozatukat.

Az egyébként gyenge fizikumú férfi felébredt, de mire kiszabadította magát a hálózsákból, már nem tudott védekezni, csak próbált elhúzódni, ám rövid időn belül elvesztette az eszméletét. A támadók azt hitték már nem él, ekkor leálltak. Kisvártatva azonban a férfi életjeleket mutatott, ekkor az elsőrendű vádlott fejbe rúgta. Ekkor vesztette életét.

 A vádlottak gátlástalanul, az átlagosat lényegesen meghaladó, rendkívüli embertelenséggel és brutalitással hajtották végre cselekményüket – közölte az ügyészség.

 Ezután a fiúk átkutatták a férfi holmijait és magukkal vitték két mobiltelefonját, laptopját, fülhallgatóit, a nála lévő háromezer forintot és húsz dollárt. Mielőtt elhagyták a helyszínt, a holttestet a romos ház melléképületébe húzták és törmelékkel fedték le. A lopott holmik egy részét másnap a fiatalabb vádlott eladta, a többi értéket pedig elásta.

A férfit először eltűntként keresték, a rendőrség felhívást tett közzé, ám napokkal később megtalálták.

Az ügyészség a januárban emelt vádat az ügyben.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik