Belföld

Megríkatta Áder az ősfideszest

Változott a klíma.

A Hír TV stúdiójában, Kálmán Olgánál érte a sokkoló hír Ürge-Vorsatz Diánát, a CEU oktatóját, hogy hiába bízott Áder Jánosban, az államfő aláírta a felsőoktatási törvény módosítását. A nemzetközileg elismert klímakutató korábban jelezte, Fidesz-szavazóként csalódott a pártban, amely döntésével szembeköpte álmait.

Ürge-Vorsatz Diána azt mondta, ENSZ-tisztviselőként tartja magát a világszervezet alapszabályához, nem politizál, nem kritizál kormányokat.

Mi úgy próbáljuk a kormányok munkáját elősegíteni, hogy együtt dolgozunk velük, együtt keresünk dialógusok során közös megoldásokat, hogy a világ, a Föld és az emberiség problémáit megoldjuk.

Ürge-Vorsatz Diána Soros Györgyről azt mondta, a CEU alapítója nem befolyásolta az egyetemen folyó munkát,

gyakorlatilag semmi befolyása nincs az egyetemre.

Az egyetemre a sokféleség jellemző, nyilván vannak alapelvelvek, amelyekben mindenki hisz, és amelyek iránt mindenki kötelezettséget érez: a demokrácia, a jogállamiság…

Mindig letaglózza, amikor Soros-egyetemnek nevezik a CEU-t. Számára az ügy legszomorúbb tanulsága, hogy úgy hoztak egy fajsúlyos döntést, hogy azt semmiféle dialógus nem előzte meg. A vasárnapi tüntetésen tapasztalt összefogás örömteli volt és a rektor szerint a CEU Budapesten marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik