Belföld

Hét hónapot kapott kapott az V. kerületi párkányon fenyegetőző körözött

Gyorsított eljárásban bíróság elé állították  pénteken azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött az V. kerületi Deák Ferenc utcában – két emelet magasan – március 22-én este, hogy véget vet az életének. A korábban körözött férfi hét hónap végrehajtandó börtönbüntetést kapott fogolyszökés miatt – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől. A férfi nem szabadulhat feltételesen a döntés szerint, amely azonban nem jogerős.

A férfi három napra – január 10. és 13. között – hagyhatta el a börtönt Budapesten,  de nem tért vissza, ezért másnap kiadták ellene az elfogatóparancsot. Összehangolt akciót szerveztek, hogy elkapják a körözöttet a Deák Ferenc utcai lakásban, ám ő kiállt a második emelet egyik párkányára és azzal fenyegetőzött, hogy véget vet az életének.

Ahogy arról beszámoltunk, mentők, tűzoltók, rendőrök – köztük TEK-esek – voltak a helyszínen, a katasztrófavédelem emberei egy speciális felfújható mentőpárnát is kiterítettek arra az esetre, ha tényleg leugrott volna.

A férfit végül elkapták, korábban úgy értesültük, az egyenruhások az ajtóhoz csalták, közben rendőrök ereszkedtek be ablakon és behatoltak a szobába ahol legalább három hanggránátot elhajítottak.

A kerületi ügyész a férfit  gyanúsítotti felelősségre vonástól számított 30 napon belül bíróság elé állította.

 

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik