Belföld

Kiderült, kik voltak a kopaszok a Kossuth téren

A CEU-párti tüntetést pár kopasz férfi vitte el durvább irányba, a rendőrség végre közölte, kik voltak ők valójában.

Elég komoly összetűzés alakult ki kedd kora este a Kossuth Lajos téren, ahova a Nádor utcából pár ezer tüntető átvonult a Közép-európai Egyetemet (CEU) védő tüntetés után. A demonstrálóktól rendőrsorfal védte az Országházat, de érdekes félkopasz figurák is megjelentek a helyszínen, a tüntetők között.

Hamar híre kelt, hogy füles van a fülükben, valószínűleg civilruhás rendőrök lehettek. Egyértelműen egy inges férfire mentek, aki egy magyar-uniós zászlót szeretett volna kitűzni az épületen. Az Index arról ír, hogy megkérdezték a rendőrséget, kik voltak az úriemberek, akik amúgy nem igazolták magukat a tüntetők kérésére. A válasz:

a rendezvény biztosítási feladatait egyen- és polgári ruhás rendőri állomány hajtotta végre. Az Ön által hivatkozott felvételen az utóbbi állomány látható. A rendőrség a biztosítási feladatait jog- és szakszerűen, a szükségesség és arányosság követelményének megfelelően hajtotta végre.

Az Index videóján is látható, hogy az egyik civilben lévő rendőr azt válaszolja, azért nincs rajta azonosító, mert letépték róla. Az ő megérkezésük amúgy csak arra volt jó helyszíni tapasztalataink alapján, hogy eszkalálja a történteket, fokozza a feszültséget, ami dulakodásba csúcsosodott ki. Végül az egyik rendőrt el is vitték a társai, mert eléggé begőzölt.

Az Index szerint amúgy nem volt jogszerű ez a rendőri intézkedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik