Belföld

Marad a börtönben a “skálás gyilkos”

Bene László, a skálás gyilkos rács mögött marad.

Szeptemberben derülhet ki, hogy első fokon feltételesen szabadlábra helyezik-e Bene Lászlót – írja a velvet.hu. Az igazságügyi szakértő az elme-orvosszakértői vélemény készítésekor nem vont be pszichológust, ezért a bíró a szakértői vélemény kiegészítését rendelte el. A tárgyalás szeptember 7-én lesz.

Bene László, azaz a “skálás gyilkos” 1989-93 között több rablást követett el, 1996-ban a bíróság négy gyilkosságot bizonyított rá és Donászi Aladárra. Több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntette, és más bűncselekmények miatt életfogytiglanra ítélték őket, Donászi később a börtönben öngyilkos lett.

Benét 20 év után még 2014-ben szabadlábra helyezhették volna, de magatartása ekkor nem győzte meg a bíróságot. Idén március 1-én viszont már a bíróság első fokon feltételesen szabadon bocsátotta volna a férfit, mivel Bene elvileg egyre jobban viselkedett. A bíróság szerint a férfi mindent megtett azért, hogy visszailleszkedjen a társadalomba.

A Szegedi Törvényszék viszont március 5-én hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, pszichológus bevonását és elme-orvosszakértői vélemény beszerzését írták elő a skálás gyilkos személyiségszerkezetének feltárása miatt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik