Belföld

Bepanaszolták az autista gyerekeket nevelő szülőket

Az anya attól tart, kiemelhetik a gyerekeket a családból.

Bepanaszoltak egy autista gyermekeket nevelő házaspárt, miután riportot mutattak be róluk az RTL Klub Fókusz műsorában – írja a Bors.

Azt írják: Tóth Dóra és férje példaértékűen neveli két autista gyermeküket, noha szűkösek anyagi lehetőségeik. A legtöbb pénzük a gyermekek fejlesztésére és speciális igényeik kielégítésére megy el, a nehéz anyagi helyzet ellenére azonban mégsem romlik a gyerekek állapota, sőt, az anya mentorszülővé fejlesztette magát, így bármely, autista gyermeket nevelő család fordulhat hozzá tanácsért.

Ennek ellenére a riport után megjelent náluk egy gyermekvédelmi szakember, aki annak ellenére, hogy kötetlen beszélgetésről volt szó, a bevételeikről kérdezte Tóthékat. Az anya őszintén elmondta: férjével néha nem eszik, hogy a gyerekek enni tudjanak. Ekkor felmerült, hogy erről a gyermekvédelmisnek bejelentést kell tennie. Tóth Dóra attól fél, hogy a hatóság célja a gyerekek kiemelése lehet. A családot a napokban tájékoztatják, hogy lesz-e folytatása az ügynek.

Az Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal reagált az anya aggodalmaira, azt írták, semmiképpen nem a gyerekek kiemelése, hanem a megfelelő segítségnyújtás volt a szándék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik