Belföld

Tarlós szerint normális gyerekbetegség, hogy már négyszer kiállt a forgalomból a felújított metró

Kedden délután immár negyedszerre kellett kiállnia a forgalomból a múlt héten átadott, felújított orosz metrószelvénynek, de ezúttal nem meghibásodás, hanem személyzethiány miatt.

A 3-as metró felújított szerelvényeinél jelentkezett kezdeti kisebb hibák normális gyerekbetegségek

– erről Tarlós István beszélt szerdán a HírTv Egyenesen című műsorában. A főpolgármester szerint akkor van baj, ha ilyenek még egy hónap múlva is jelentkeznek.

A főpolgármester jelezte, hogy annak idején a Combino villamosokkal sokkal több ilyen probléma volt kezdetben.

A római-parti védmű kapcsán Tarlós István azt mondta:

amíg ő a főpolgármester, addig minden esetleges olyan kísérletet – bár pillanatnyilag nincs ilyen -, hogy sorolják át építési övezetbe a hullámteret, meg fog vétózni.

A fővárosi közgyűlési határozatnak garanciákat kell tartalmaznia arra, hogy a hullámteret nem sorolják át építési övezetbe – tette hozzá.

Tarlós István elmondta azt is, hogy a part menti változatot támogatta a 2010 előtti fővárosi városvezetés is, ezt támogatja a kerület, az erre illetékes műegyetemi szaktanszék, az elsőfokú vízügyi hatóság és akadémikusok egy csoportja.

Közölte azt is, hogy a Nánási úton lévő védművet nem akarják elbontatni, és támogatja, hogy a parti funkciókról folytatódjon a vita, de – mint hangsúlyozta – a nyomvonalat már ki kell jelölni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik