Belföld

A nagypapán hajtott át dühében a vácszentlászlói gázoló

Indítványozták annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a vita hevében halálra gázolt egy férfit Vácszentlászlón a hétvégén. Az ügyészség hétfőn részleteket közölt a brutális bűncselekményről.

A rendőrség vasárnap arról tájékoztatott, hogy a gyanúsított és élettársa szombat a délelőtti órákban jelent meg az áldozat vácszentlászlói házánál. Vitatkozni kezdtek, a támadó ezután ült autóba és ütötte el szándékosan az út szélén álló férfit, pontosabban áthajtott rajta és megállás nélkül továbbment.

Az ügyészség hétfői közleményéből kiderül: a pár a nő gyermekéért ment a házhoz, hogy elvigyék láthatásra, ő ugyanis a másik szülőjével élt. De a kisfiú nem akart menni, ezért az apa családja úgy döntött, nem is engedik el velük.  Vita kerekedett, még a rendőröket is kihívták, akik elmagyarázták az anyának, hogy
erőszakkal nem viheti el a gyereket. Miután az egyenruhások elmentek, tovább veszekedtek, amelyben ekkor már a nagypapa is részt vett.

A gyanúsított a kistehergépkocsival a sértett irányába haladt, aki hátra akart lépni a jármű elől, de megcsúszott és a gépkocsi elé esett. A család jelenlévő tagjai megpróbálták megállítani a gyanúsítottat, ő azonban felgyorsított és áthajtott a sértett testén, majd eltávozott a helyszínről. A sértett az elszenvedett sérülései következtében a kórházban aznap elhunyt.

Az ügyészség szerint tartani kell attól, hogy szabadon védekezve  megfélemlítené a tanúkat, vagy összebeszéléssel megnehezítené a bizonyítást, emellett fennáll
annak a veszélye is, hogy  újabb erőszakos bűncselekményeket követne el. A gázolót egyébként emberöléssel gyanúsítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik