Belföld

Németh Szilárd: Szívesen laktam volna olyan konténerben, mint a menekültek

A Fidesz alelnöke szerint a kormány nem kreálja az ellenségeket, azok vannak. Két interjú összefésüléséből kiderül, mi köze a Heinekennek "Gyuri bácsihoz".

Németh Szilárd a 168 Órának azt mondja, ő kilenc négyzetméteren nőtt fel, szívesen lakott volna olyan konténerekben, mint a Magyarországra érkező menekültek. Más párhuzamot is talál, mert gyerekként a nyári táborokban ennél kisebb faházakban laktak. Azt mondja,

ha ezek az emberek életük végéig ilyenekben élnek, akkor is jobb körülmények közé kerülnek, mint a háborús övezetben, ahonnan jönnek.

Amikor a „háborús menekültek” kontra „gazdasági bevándorlók” (ld. kormányzati retorika) közti különbségre Lampé Ágnes figyelmezteti, észbe kap, visszakozik. Azt mondja, a 90 százalék gazdasági bevándorló, szervezetten és törvénytelenül jön Európába. Ezt követően nagyon komoly dolgokat mond.

Az EU-s bürokraták csalogatják, a Soros-csapatok bujtogatják, kiképzik, pénzelik, az embercsempészek utaztatják, megdolgozzák, busásan lenyúlják, majd ráteszik őket a lélekvesztőkre. (…) Teljesen felesleges idejönniük. (…) Ráadásul veszélyes a helyzet. A 2015-ös csúcs idején 1,3 millió ember érkezett Európába, 2016-ban egymillió-kétszázötvenezer: a szerény ötvenezres csökkenés az EU–török-megállapodásnak volt köszönhető. De hogy ott is mi lesz!

A demokrata Erdogantól a liberálfasizmusig

Szerinte Törökországban ugyanis mégis van valamilyen demokrácia, hisz ott lesz népszavazás. Brüsszelnek pedig ideje lenne már a magyarokra figyelnie, nem idehívni mindenkit, hazudni, talmi „valóságot” építenie. Azt mondja, kétféle valóság van. Az, amiről Orbán Viktor beszél, és az “álvalóság, amit az elmúlt néhány évtizedben a liberális diktatúra épített fel. Németh hosszan elemzi a liberálisok szép eszmék mögé bujtatott terrorját.

Hogy lehet olyat mondani, hogy fogadjuk szeretettel a beáramló, mindent legázoló illegális bevándorlókat, akik elveszik az emberek munkáját, szociális biztonságát, veszélyeztetik a közbiztonságot, akár bombát robbantgatnak?  Ajánlom figyelmébe Jonah Goldberg Liberálfasizmus című könyvét”

Németh álvalóságnak, hazugságnak nevezi a menekültek bántalmazását, amikor pedig szóba kerül, hogy a Legfőbb Ügyészség két rendőrt már el is ítélt, azt mondja, egyedi és elszórt esetek ezek. Jó arány, hogy 2015 szeptemberétől 44 esetben jelentettek fel rendőröket kötelességszegés, bántalmazás, csoportosan elkövetett bántalmazás miatt, és 32 ügyben megszüntették az eljárást.

A többi belefér

A többi dokumentált bántalmazás belefér, mert csak a liberális álvalóság része.

Hablaty, hamuka, duma, hazugság. Mondjam még másképp?

A miniszterelnök emberi jogi handabandát mondott – figyelmezteti a riporter, mire Németh Szilárd készséggel elismeri, Orbáné valóban még találóbb.

Igen, ez a tökéletes kifejezés. Egyetértek vele. És vállalom a megbélyegzést. Már szinte kezdem élvezni. A liberálisok azért építették fel virtuális valóságukat, mert brutálisan nagy pénz és gazdasági érdek, hatalom van mögötte. Mindezzel egész Európát szeretnék befolyásolni.

Szerinte erre a bizonyíték a pénz, ami „Gyuri bácsitól” jön.

Neki meg elég jó üzletei vannak, mindig bejön a számítása. Ha akarja, bedönti a fontot, és mégsem lesz semmi baja. Ki védi őt? Hogy áll össze a rendszer?

Szerinte a kormány nem kreálja az ellenségeket magának (Soros György, Brüsszel, menekültek, civilek…) csak megmutatja a valóságot.

Ez a Soros nevű ördög nem a falra van festve, hanem itt él velünk a hétköznapokban. A rendszerváltás óta sokan az ő világát építik, egyik diktatúrából a másikba eshetünk. Mi azt hittük, szabad ország lehetünk. Többször egyedül védtük meg Európát a töröktől, a tatártól, most schengeni országként ugyanez a feladatunk.

Szerinte azért kell most Brüsszel ellen harcolni, mert ki akarja terjeszteni a hatalmát, egyesült államokban gondolkodik, nem a szabad nemzetek együttműködésében. Ezt követően a Fidesz alelnöke kicsit belebonyolódik abba, mit is akar az EU, de végül ismét visszatalál gyermekkora emlékeihez.

 A nyugati országok már húsz éve megerősítették saját nemzeti cégeiket, és most nem akarják, hogy a magyar vállalatok európai szinten versenyképesek legyenek. Ezért ekkora a mellény. Az a jó nekik, ha maradunk a gyarmatbirodalmi hátsó udvar. Én a hátsó udvarban nőttem fel, tudom, milyen. Ott van a retyó meg a sufni. Brüsszelben nem széplelkek dolgoznak, kőkemény érdekharc folyik, minden a lóvéról meg a hatalomról szól. Mint a kocsmában, a sör-virsli szkanderpartiban.

Paksifüles, kémügy

Ezt követően a rezsibiztos paksozik, elárulja, hogy a fiától már tudja az atomfertőzött nyúl nevét (Paksifüles), cáfolja az orosz térnyerést és elárulja, hogy a sok új párttal szemben nem védekezik a Fidesz, mert azok önzők, megbízhatatlanok, csak a hatalmat akarják. Szerinte kamuzik Gémesi György, utána pedig elárulja, hogy a Momentumot azért támadják, mert csak védekeznek, a jövő pedig még brutálisabb lesz a Fidesz számára.

Nyilván óriási támadás ér majd minket Brüsszelből, a liberális média részéről, lesz lejáratás, karaktergyilkosság, kapunk majd hideget-meleget. (…) A szélsőbaltól a szélsőjobbig összefognak ellenünk. Az összes időközi választásból jól látszik, hogy egy kottából játszanak. (…) Összeborulás lesz, mindenki a Fidesz ellen.

Németh Szilárd még odaszúr Majtényi Lászlónak. Kirekesztőnek nevezi, hogy az államfőjelölti beszédében azt mondta, olyan országot szeretne, amelynek minden polgára egyformán kedves gyermeke.

Mára a liberálisok ugyanolyan kirekesztők, mint a nácik meg a komcsik, sőt, szövetségre is lépnének velük.

Németh Szilárd az ATV-ben is beszélt. Szerint nincs semmilyen orosz veszély Magyarországon, az Index által megszólaltatott kiugrott kémelhárító csak egy pojáca, aki a Soros-civilek hazugságait ismételgette. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke elemi érdeknek nevezte, hogy jó viszonyt ápoljunk külföldi országokkal.

Nem iszik Heinekent

A fideszes politikus a lex Heineken ügyét felfújt kérdésnek tartja. Szerinte a csatát a Heineken kezdte, amikor nekiment egy székely terméknek.

Aki úgy érzi, hogy csatázni akar a magyarokkal, az számítson rá, hogy a magyarok a saját érdekeiket érvényesíteni fogják.

Azt is elárulta, hogy azért nem iszik Heinekent, mert vörös csillag van rajta. Szerinte az a gonoszt, az ördögöt megtestesítő jelkép. Elképesztőnek nevezte, hogy a Heineken megpróbált tönkretenni egy kis céget, de cáfolta, hogy ez “visszaszívatás” lenne. Ugyanakkor minden cégnek figyelembe kell vennie, hogy ha nekimegy a magyaroknak, akkor a magyarok azt nem hagyják szó nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik