Közélet
németh szilárd (Array)

Németh: bizonyos politikusok meghívólevelet adnak a gazdasági bevándorlóknak

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 04. 15:10

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: vannak olyan baloldali politikusok – például az osztrák kancellár, a horvát és a román miniszterelnök – akik felváltva vagy egymást erősítve folyamatosan támadják Magyarországot a bevándorláspolitikája miatt. Emellett más baloldaliak is folyamatosan arról beszélnek, hogy az Európát sújtó kontrollálatlan bevándorlási hullám “nem probléma”.

Az egykori rezsibiztos szerint a baloldali nyilatkozatok meghívólevelet adnak azoknak, akik azt fontolgatják, hogy gazdasági okokból elhagyják saját országukat és az európai szociális hálót veszik igénybe. Ha ezt engednénk, néhány évtized múlva nem ismernénk rá sem Magyarországra, sem Európára – hangoztatta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke.

Szocialista Internacionálé STOP!

Németh úgy látja: “a hazai baloldal sem különb a Deákné vásznánál”, ők is hasonlóan támadják a magyar bevándorláspolitikát. “Ha Gyurcsány, Bajnai vagy Mesterházy lenne hatalmon”, Magyarország mostanra összeroppant volna a migrációs nyomás alatt, mint Horvátország – vélekedett.

Németh Szilárd szerint sokadszorra kérik mind a magyarországi, mind a nemzetközi baloldali politikusokat, hogy  hagyjanak fel a Szocialista Internacionálé politikájának hirdetésével és inkább Magyarország és Európa érdekét szolgálják.

Azt is tudatta: tiszteletben tartják azon országokat, ahol a munkaerőhiányt a bevándorlással akarják megoldani, de nem hagyják, hogy ezt a politikát ráerőltessék Magyarországra. A magyar kormány – a nemzeti konzultáció eredményei nyomán a magyar emberekkel együtt – úgy látja, a bevándorlást és a demográfiai helyzetet külön kell kezelni – tette hozzá. Ezzel a jelenlegi “népvándorlás méretű áradattal” úgy tudunk megbirkózni, ha végre kimondjuk: Európa nem tud mindenkit befogadni – szögezte le Németh Szilárd.

Tájékoztatása szerint idén, mostanáig 306 ezer 238 illegális bevándorló lépte át az ország határait. Az elmúlt napokban az illegális migránsok nagy része Horvátország felől érkezett, Szerbia irányából mérséklődött a nyomás. A magyar-szerb határon – ahol már több mint két hete működik a jogi és műszaki határzár – az elmúlt napon csak 38 emberrel szemben kellett intézkedniük a hatóságoknak – fejtette ki a politikus. Ehhez kapcsolódóan, kérdésre válaszolva, azt is elmondta: a legfrissebb jelentések szerint a horvát határszakaszon is jól áll a kerítés építése.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.