Belföld

Március 15. – Programok, fontos tudnivalók

Március 15. 2017 - Programok, nyitva tartások, útlezárások. A legfontosabb március 15-i tudnivalók tömören.

Március 15. 2017-ben is munkaszüneti nappal, izgalmas programokkal, ugyanakkor ünnepi bolt nyitva tartással, útlezárásokkal és tüntetésekkel vár bennünket. Érdemes előre gondolkodni.

Március 15-ére ezúttal is nagyszabású ünnepi eseményekkel készül a főváros. A Kossuth téri ünnepélyes zászlófelvonásra 9 órakor kerül sor, ezután a Nemzeti Múzeumnál veszi kezdetét 10:30-kor a hagyományos miniszterelnöki ünnepi beszéd.

A fővárosi ünnepi rendezvények jelentős része természetesen a Nemzeti Múzeumnál és a múzeum környékén kerül megrendezésre, hiszen az 1848-as márciusi események szimbolikus centruma a Nemzeti Múzeum legendás lépcsője (ahol bár a történészek újabb kutatásai szerint Petőfi nem szavalta el a nemzeti dalt, de valljuk be őszintén, ez tényleg csak részletkérdés).

Március 15-i műsorral várnak mindenkit a Táncsics börtönnél, a Rondellánál, a Magyar Nemzeti Galériában, és a Magyarság Házában is, csak a legfontosabb helyszíneket kiemelve a gazdag repertoárból.

Idén is lesznek tüntetések Budapesten. Majtényi László is beszédet mond az Operánál meginduló demonstráció (Séta a köztársaságért) nyitányaként.

Az ünnepi nyitva tartás a legtöbb boltot jelentősen érinti március 15-én, az élelmiszerüzletek zárva tartanak, ezért érdemes még ma bevásárolni.

Ugyanakkor nyitva lesznek a szórakozóhelyek, a beváráslóközpontok közösségi- és szórakozóhelyei, a repülőtéri üzletek, a boltok és pályaudvarok környezetében található boltok, az újságárusok, és a virágüzletek is.

A március 15-re tervezett budapesti útlezárásokról ide kattintva tájékozódhat részletesen.

UPDATE:

Cikkünkben tévesen szerepelt, hogy a Mystery Gang együttes március 15-én fellép a Budai Várban. Ezzel szemben a zenekar menedzsmentje arról tájékoztatott minket, hogy március 17-én tartanak lemezbemutató nagykoncertet az A38 hajón. A hibás információért szíves elnézésüket kérjük!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik